Bakan Bayraktar doğruladı: Yedigöller'e maden arama ruhsatı başvurusu! Bakan Bayraktar doğruladı: Yedigöller'e maden arama ruhsatı başvurusu!

İstanbul’da sosyal medya üzerinden boykot çağrısı yapan 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltılar, Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve üniversite öğrencilerinin boykot çağrılarının ardından gerçekleşti. Alışveriş yapmama ve bazı markaların boykot edilmesi amacıyla düzenlenen bu eylemler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "nefret ve ayrımcılık" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla soruşturulmaya başlandı.

Boykot Çağrısı Yapan 16 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul’da sosyal medya üzerinden yapılan boykot çağrıları sonrasında 16 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesi uyarınca "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamalarıyla ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

"Hukukun Üstünlüğü Savunulacak"

Avukatın Sesi İnisiyatifi’nden Kerim Bütün, konuya dair yaptığı açıklamada, "Siyasi talimatlarla hareket eden savcılara karşı hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Kimsenin yüreğine korku düşmeyeceğinden emin olunmasını istiyoruz" dedi. Bütün, sürecin yakından takip edildiğini belirterek, tutuklamaların hukuki olarak meşru olmadığını vurguladı.

Ne Olmuştu?

Boykot çağrısı, Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından geniş bir toplumsal tepki yaratmıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve üniversite öğrencileri de bu çağrıya katılmış ve 2 Nisan’da alışveriş yapmama ve markaları boykot etme eylemleri düzenlemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, boykot çağrılarının ardından soruşturma başlatmış ve bu çağrıları “nefret ve ayrımcılık” ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla değerlendirmişti. Sosyal medya paylaşımlarına dayalı başlatılan soruşturma, toplumsal tepkilerin hukuki açıdan nasıl şekilleneceği konusunda merak uyandırmış durumda.

Kaynak: ANKA