Carlos Sainz Singapur GP’de birinci oldu

Carlos Sainz Singapur GP’de birinci oldu


2023-09-17 18:36:51

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Singapur Grand Prix'sini Ferrari pilotu Carlos Sainz kazandı.

Carlos Sainz Singapur GP’de birinci oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber Merkezi – Sezonun 16. mücadelesi, Singapur’daki 4,94 kilometrelik Marina Bay Caddesi Pisti’nde, 62 tur üzerinden yapıldı. Yarışa ilk sıradan başlayan ve mücadele boyunca liderliği bırakmayan Ferrari pilotu Carlos Sainz, 1:46:37.418’lik derecesiyle bitiş çizgisini ilk sırada geçti. Ferrari takımı, bu sezon ilk kez bir yarışta birinciliği elde etti.

McLaren’in Büyük Britanyalı pilotu Lando Norris, liderin 0.812 saniye gerisinde ikinci, Mercedes’in Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton ise liderin 1.269 saniye ardından üçüncü oldu.

10 yarıştan art arda zaferle ayrılarak bu alanda Formula 1 rekorunun yeni sahibi konumuna gelen Red Bull takımı pilotu Max Verstappen ise bu etapta beklentilerin uzağında bir performans sergiledi. Hollandalı sürücü, 11. sıradan başlamasına rağmen ikinciliğe kadar yükseldiği mücadelede, üst sıralardaki yerini koruyamadı ve yarışı 5. sırada tamamladı.

Hamilton’ın takım arkadaşı George Russell ise 3. sıradan götürdüğü yarışın 61. turunda, aracının bariyerlere çarpması sonucu kaza yaptı ve diskalifiye oldu.

Şampiyonanın 17. yarışı Japonya Grand Prix’si, 24 Eylül’de düzenlenecek.

Singapur Grand Prix’sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şu şekilde:

Pilotlar
1. Max Verstappen (Hollanda): 374 puan

Ads by Kiosked
2. Sergio Perez (Meksika): 223

3. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 180

4. Fernando Alonso (İspanya): 170

5. Carlos Sainz (İspanya): 142

Takımlar
1. Red Bull: 597

2. Mercedes: 289

3. Ferrari: 265

4. Aston Martin: 217

5. McLaren: 139

 

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
RESMİ İLAN ARŞİVİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.