ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, AK Parti hükümetinin Türkiye gündemini yeni anayasa ve başkanlık tartışmalarına kilitlediğini belirtti. Çetin, "Başbakan Davutoğlu’nun CHP’nin ardından partimiz MHP’yi de ziyaret etmesi ve nabız yoklamasından anlaşılmaktadır ki Türkiye’ye yeni bir rejim dayatmaya karar verilmiştir. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlık istemektedir ve Başbakan Davutoğlu’nun bu programın sekretaryasını yürütmekten başka bir fonksiyonu olmadığı anlaşılmaktadır." dedi.

Çetin, yazılı açıklamasında ayrıca Türkiye’de yürütülen bölücü kalkışma ile yeni anayasa ve başkanlık sistemi arzuları arasında doğrudan bir bağ olduğuna inandıklarını ifade etti. Şefkat Çetin, gündeme ilişkin yazılı değerlendirmesinde AK Parti’nin öne çıkardığı yeni anayasa ve başkanlık sisteminin dışında Türkiye’nin çok daha önemli ve herkesi ilgilendiren gündemleri olduğunu, doğrudan vatandaşı ilgilendiren ekonomi gündeminin her geçen gün daha da kötüye gittiğini vurguladı.

Beceriksiz dış politika sonucu kaybedilen dış pazarların, ekonomiye ve oradan da vatandaşın cebine yansıdığını belirten Çetin, "Türkiye üretemeyen, ürettiğini ise satacak pazar bulamayan bir ülke haline süratle sürüklenmektedir. Petrol fiyatları tarihin en düşük seviyelerinde olmasına rağmen vatandaş henüz rahat bir nefes almamıştır. Dövizin Türk Lirası karşısındaki yükselişi hayat pahalılığını daha da artırmıştır. Bütün bu ekonomik çöküşün sorumlusu AKP hükümeti vatandaşı rahatlatacak adımlar atmak yerine rejim tartışmaları peşinde gün geçirmektedir." ifadelerini kullandı.