CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın iptali için açılan davalarla ilgili bir gelişme yaşandı.

Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı CHP delegelerinin, partinin 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdiği kurultayın iptali için açtıkları davada ilk duruşma 26 Mayıs'a ertelendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu dava ile bağlantılı olarak yürütülen soruşturma dosyasının son durumunu mahkemeye bildirmesi için talepte bulundu. Mahkemenin, Başsavcılığın soruşturma dosyasının sonucunu inceleyerek davaya yönelik kararını vereceği öğrenildi.

Bugünün Resmi Gazetesi (14 Mayıs tarihli Resmi Gazete)
Bugünün Resmi Gazetesi (14 Mayıs tarihli Resmi Gazete)
İçeriği Görüntüle

Duruşmanın 26 Mayıs'ta Görülmesi Bekleniyor

Davanın ilk duruşması, 26 Mayıs 2025 tarihinde yapılacak. Bu duruşma, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın iptali konusunda verilen kararın belirleyici olacağı bir aşamadır. Duruşmanın ardından hem CHP camiasında hem de kamuoyunda büyük yankı uyandırması muhtemel.

 Ne Olmuştu?

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı, partinin içindeki farklı gruplar arasında tartışmalara neden olmuştu.

Lütfü Savaş ve bazı delegeler, kurultayın usulsüzlükler ve hukuka aykırı işlemler içerdiğini iddia ederek, kurultayın iptali için yasal başvurularda bulunmuştu. 

Editör: Nur Yıldız