Nur Yıldız

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) tarafından 27-29 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen CİSEM2024 (Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye’de İletişim Sempozyumu) “özdüşünümsellik" temasıyla yapıldı. Gazeteciler Cemiyeti’nde verilen kokteyl ile sona eren etkinlik, araştırmacıların bir arada verimli tartışmalar yürütmesini amacını güdüyor.  

Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen kapanış kokteyline Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Engin Sarı, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ruken Öztürk, Doç. Dr. Nilüfer Pınar Kılıç, Doç. Dr. Çağla Kubilay; Gazeteciler Cemiyeti’nden ise Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Ayhan Aydemir, Başkan Yardımcısı Ali Oruç, Denetim Kurulu Üyesi Serkan Güler ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Gürcanlı katıldı. 

60. yılını kutlamaya hazırlanan İLEF tarafından ikincisi düzenlenen CİSEM2024’te, iletişim araştırmaları geniş bir perspektiften ele alındı.Toplumsal konumlanışları etkileyen her küresel kırılma sürecinde, sınırların sorgulanması ve anlamların yeniden gözden geçirmesi gerektiğini savunan CİSEM2024 ile ikincisi gerçekleştirilen sempozyumda bu yıl özdüşünümselliği odağa alındı. 

Sarı: "CİSEM sempozyumlarını gelenekselleştirmeye karar verdik"

İstanbul Emniyet Müdürü Yıldız, Sultangazi'de asayiş uygulamasındaki ekipleri denetledi: İstanbul Emniyet Müdürü Yıldız, Sultangazi'de asayiş uygulamasındaki ekipleri denetledi:

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Engin Sarı, Cumhuriyet’in 100. yılı vesilesiyle başlanan CİSEM etkinliklerinin bu yıl ikincisinin gerçekleştirildiğini dile getirerek şunları kaydetti:

“Geçen yılki etkinlikte iletişim alanındaki dönüşümler, sorunlar ve çözüm önerilerini işledik. 2023 yılının sonunda Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında iletişim alanında yaşanan değişimlerin ve kazanımların, bu süreçte ortaya çıkan sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı 'Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye’de İletişim Sempozyumu'nu gerçekleştirdik. Geçen yılı oldukça verimli geçirince bu yıl da ikincisini yaparak CİSEM sempozyumlarını gelenekselleştirmeye karar verdik. Bundan sonra da her yıl devam etme hedefindeyiz. Bu yıl temamız ‘İletişim Araştırmalarına Özdüşünümsel Bir Bakış’ idi. 29 farklı üniversiteden 60’ın üstünde tebliğ sunuldu. Tebliğ konuları geleneksel medyadan yeni medyaya, dijital medyadan iletişim araştırmalarına dek çeşitleniyor. Üç günlük sempozyum ve bir kapanış oturumuyla iletişim araştırmalarının genel durumu ele alındı. Soru ve cevaplarla oldukça verimli ve zihin açıcı bir etkinlik oldu.” 

CİSEM2025 programının teması "iletişim araştırmaları" olacak

Sarı, gelecek seneki CİSEM2025 programının temasının "iletişim araştırmaları" olacağını bildirerek programın güz döneminde gerçekleştirileceğini duyurdu. 

Gazeteciler Cemiyeti'ne teşekkür

Sempozyumun önemli destekçilerinden birinin Gazeteciler Cemiyeti olduğunu ifade eden Sarı, kendilerine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kapanış kokteylinde ev sahipliği yaparak destek olmaya devam eden Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür etti. 

Editör: Nur Yıldız