TÜRK-İŞ’e bağlı Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu DYO Boya fabrikalarında çalışan 564 işçi, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine greve çıktı. Kocaeli Dilovası ve İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki fabrikalarda üretim durdu.

Petrol-İş ile DYO yönetimi arasındaki görüşmelerin 10. oturumunda işveren yüzde 60 zam teklif etti. Bu teklif, önceki yüzde 57’lik önerinin biraz üstüne çıksa da sendikanın yüzde 117 zam ve sosyal hakların iyileştirilmesine dair talebini karşılamaktan uzak kaldı.

Görüşmelerin tıkanmasının ardından bu sabah fabrikaların önüne grev pankartları asıldı. Grev alanında toplanan işçiler ve sendika yöneticileri, “Ücretlerimiz enflasyon karşısında eridi. Taleplerimiz insani ve haklı. Mücadelemiz sürecek” mesajı verdi.

Kamu hastanesinde haksız kazanç iddiası: 6 gözaltı
Kamu hastanesinde haksız kazanç iddiası: 6 gözaltı
İçeriği Görüntüle

Petrol-İş temsilcileri, işverenin çalışanların alım gücündeki kaybı ve yetersiz sosyal hakları görmezden geldiğini savunarak, anayasal haklarını kullanarak greve çıktıklarını vurguladı. Grevin ne kadar süreceği, taraflar arasında yeni bir uzlaşma sağlanıp sağlanamayacağına bağlı.

Kaynak: Cumhuriyet