Girit Adası açıklarında sabah saatlerinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem, Türkiye’nin batı kıyılarında da hissedildi. Depremin ardından açıklama yapan Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sarsıntının Afrika levhasının Ege altına dalan diliminde oluştuğunu belirterek “Türkiye'de başka bir depremi tetiklemez” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sabah 06.19'da gerçekleşen depremin büyüklüğünü 6, derinliğini ise 17,7 kilometre olarak açıkladı. Depremin, Türkiye kıyılarına en yakın noktasının Muğla’nın Datça ilçesine 166 kilometre mesafede olduğu belirtildi.

Sarsıntı Muğla, İzmir, Aydın, Denizli ve Antalya gibi illerde hissedildi. İlk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı ya da maddi zarar yaşanmadı.

"M5'e varan artçılar olabilir"
Prof. Dr. Ercan, X (Twitter) hesabından yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

"GİRİT'in kuzey doğusunda 25 km derinde, M6,1 büyüklüğünde olan deprem Teke Yarımadamızı sarsmıştır. Deprem Ege altına dalan Afrika diliminde olmuştur. M5'e varan artçıları görülecektir. Türkiye'de başka bir depremi tetiklemez."

Van Kültür Yolu Festivali: Sanat ve Kültürle Dolu Renkli Etkinlikler
Van Kültür Yolu Festivali: Sanat ve Kültürle Dolu Renkli Etkinlikler
İçeriği Görüntüle

Uzmanlar, vatandaşların paniğe kapılmaması gerektiğini belirtirken, artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Muhabir: Ahmet Çağatay Bayraktar