Dervişoğlu'ndan Erdoğan'a referandum çağrısı: "PKK bildirgesi yok sayılmalı"
Dervişoğlu'ndan Erdoğan'a referandum çağrısı: "PKK bildirgesi yok sayılmalı"
İçeriği Görüntüle

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, 18 Mart 2025 tarihinde iptal edilen diploma kararına karşı dava açtıklarını duyurdu. Pehlivan, dava sürecinin yalnızca İmamoğlu’nun kişisel hukukunu koruma amacını taşımadığını, aynı zamanda hukuk devletinin, hukuki güvenlik ilkesinin ve temel hakların korunması adına bir mücadele olduğunu vurguladı.

Avukat Pehlivan yaptığı açıklamada, İmamoğlu'nun 31 yıl önce hukuka uygun olarak aldığı üniversite diplomasının, 18 Mart 2025’te hukuka aykırı bir şekilde iptal edildiğini belirterek, “Bugün İstanbul İdare Mahkemesi’nde davamızı açmış bulunuyoruz” dedi. Pehlivan, bu mücadelenin, demokrasi, adalet ve bağımsızlık için verilen mücadelenin bir parçası olduğunu ifade etti.

Pehlivan, dava açma tarihinin özel bir anlam taşıdığını, çünkü 6 Mayıs’ın Türkiye’de demokrasi ve hukuk mücadelesinin simgesi olduğunu, Ekrem İmamoğlu’nun 2019’daki İstanbul seçimlerinin iptalinin de yine bir 6 Mayıs günü yaşandığını hatırlattı.

Pehlivan’ın açıklaması şöyle: Müvekkilim Ekrem İmamoğlu’nun 31 yıl önce hukuka uygun olarak aldığı üniversite diploması, hukuk devleti ilkelerine açıkça aykırı biçimde ve idari yetkinin kötüye kullanılmasıyla 18 Mart 2025 tarihinde iptal edilmiştir. Tüm evrensel hukuk ilkelerine, Anayasa’ya ve idare hukukuna aykırı olan bu işlemin iptali için bugün, 6 Mayıs 2025 tarihinde İstanbul İdare Mahkemesi’nde davamızı açmış bulunuyoruz. Bilindiği üzere 6 Mayıs, Türkiye tarihinde demokrasi, hukuk ve tam bağımsızlık idealleri için mücadele edenlerin sembol günüdür. Ekrem İmamoğlu’nun 2019’da kazandığı İstanbul seçimlerinin haksız ve hukuksuz iptali de yine bir 6 Mayıs gününde yaşanmıştır. Tam da bu nedenle, hukuksuzluklara karşı verilen demokrasi, adalet ve bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan 6 Mayıs tarihinde davamızı açmayı anlamlı ve önemli bulduk. Bu dava, yalnızca Sayın Ekrem İmamoğlu’nun kişisel hukukunu koruma amacı taşımamaktadır. Aynı zamanda, hukuk devletinin, hukuki güvenlik ilkesinin ve temel hak ve özgürlüklerin korunması adına yürüttüğümüz bir mücadeledir. Bu mücadeleyi, hukuk kurallarına bağlılığımız ve bağımsız yargıya olan güvenimizle sonuna kadar sürdüreceğiz. Adalet yerini buluncaya kadar kararlılıkla mücadelemize devam edecek, hukuksuzluk karşısında asla boyun eğmeyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Muhabir: Ahmet Çağatay Bayraktar