ANKARA - Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi(etiSEM)’de, 2015-2016 eğitim öğretim yılı tamamlandı. Bu yıl 5 bin kişi etiSEM kurslarını tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Etimesgut Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ücretsiz olarak düzenlenen bilgi, beceri, meslek ve hobi kurslarına toplumun her kesiminden kursiyer katıldı. 9 etiSEM biriminde 140 ayrı branşta düzenlenen kurslar, her biri alanlarında uzman eğitmenler tarafından verildi.

etiSEM ALANLARI

etiSEM kursları; etiSEM Merkez bina, Atakent Sosyal Tesisleri, Göktürk Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi, Kent konseyi, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Turkuaz, Atayurt, Satuk Buğra Han Türk İslam Sanatları Eğitim Merkezi, Yunus Emre Kültür ve Spor Merkezi birimlerinde oluşturulan derslik ve atölyelerde gerçekleştirildi.

140 FARKLI KURS

Kurslar arasında aşçılık, kuaförlük, yağlı boya, iğne oyası, takı tasarım, ahşap, cilt bakımı, kırk yama, diksiyon, Hüsh-i Hat, kat-ı, minyatür, tezhip, çini gibi birçok 140 farklı branş yer aldı. 2012 yılında hizmete başlayan etiSEM 4 yılda 20 binden fazla kişiye mesleki eğitim imkanı sağladı.

MEZUNLARI TEBRİK ETTİ

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, etiSEM'le ilçedeki binlerce kişiye eğitim imkanı sunduklarını belirterek, "Bu yıl da başarılı bir eğitim yılını geride bıraktık. Kursları başarıyla tamamlayan bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi. Demirel, etiSEM kurslarının 2016-2017 eğitim yılında da devam edeceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim