Süper Lig’de şampiyonluk yarışında kritik bir viraja giren Fenerbahçe, pazar günü ezeli rakibi Beşiktaş’ı ağırlayacağı derbide "ya tamam ya devam" niteliğinde bir maça çıkacak. Sarı-lacivertliler için sezonun kaderini belirleyebilecek bu zorlu mücadele öncesi saha içi kadar, kulüp yönetiminin saha dışındaki transfer hazırlıkları da hız kesmeden sürüyor.
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Fenerbahçe'de sportif direktör Mario Branco ve kulüp yönetimi, Beşiktaş derbisinin hemen ardından gelecek sezonun transfer planlamasını devreye sokacak. Şampiyonluk yarışında sonuna kadar iddialı kalmak isteyen yönetim, aynı zamanda sezon sonu itibarıyla ciddi bir kadro değişimine gitmeyi planlıyor.
Dzeko ve Tadic ile Yollar Ayrılabilir
Haberde, sezon başında büyük umutlarla transfer edilen bazı isimlerle yolların ayrılabileceği belirtiliyor. Özellikle Edin Dzeko ve Dusan Tadic’in de içinde bulunduğu bazı tecrübeli futbolcularla vedalaşılması gündemde. Bu doğrultuda kadroda kapsamlı bir yeniden yapılanmaya gidilecek.
Yıldız Takviyesi İçin Hızlı Hareket Planı
Yeni transferlerin takıma hızlı uyum sağlaması için erkenden harekete geçmeyi planlayan Fenerbahçe yönetimi, yaz transfer dönemine hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor. Teknik direktör adayları arasında adı geçen Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho’nun da sürece dahil edilmesi bekleniyor. Yönetim, Mourinho ile yapılacak detaylı bir toplantının ardından transfer listesini şekillendirecek.
İlk Hedef: Skriniar’ın Bonservisi
Fenerbahçe'nin transferdeki ilk büyük hamlesi ise Milan Skriniar olacak. Devre arasında Paris Saint-Germain’den kiralanan Slovak stoperin performansından memnun kalan sarı-lacivertli ekip, yıldız oyuncunun bonservisini almak için Fransız kulübüyle masaya oturmaya hazırlanıyor.
Kadrodaki diğer önemli isimlerden En Nesyri’ye iyi bir teklif gelmesi halinde oyuncunun satışına sıcak bakan yönetim, santrfor bölgesi için geniş çaplı bir liste hazırladı. Derbinin ardından bu listedeki adaylarla görüşmeler başlayacak.