Güray SOYSAL 96 yaşın verdiği dinçlik

Güray SOYSAL

96 yaşın verdiği dinçlik

Allah herkese böylesine sağlık versin. 96 yaşında olmasına karşın, sağlıklı olmasının sonucunda Hasan Şengel büyüğüm Gençlerbirliği ile ilgili konu açılsa hemen ayaklanır. Geçenlerde Gençlerbirliği Eski Futbolcular Derneğinin organizasyonunda yine kulüpteydi. Lokalde Hasan Şengel büyüğüm için hazırlanan programda 96’lık genç yine çok kişiye taş çıkartırcasına başroldeydi. Gençlerbirliği’nin efsaneleri arasında çoktan yerini almıştı. Doğrusu Hasan Şengel abimin bu canlılığını imrenerek izliyorum.

SUYA MİNNET DUYAN ŞAMPİYON

Bazı spor dalları vardır ki, oradaki şampiyonlar kimsenin umurunda olmaz (Tıpkı bizim gibi) Ama... Onlar güzelliklerini her zaman ortaya koyar ve başarılarıyla herkesin adeta gözlerimizi oyarlar. İşte, Şahika Ercümen... Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, "Sporla benim hayatım nasıl değiştiyse, bu spora yeni başlayan, başlamak isteyen kız çocuklarının da hayatının olumlu anlamda değişeceğine inanıyorum” diyor.

BAKAN BEY YANLIŞ YAPIYOR

Sık sık yazıyor ve Başkent Ankara’nın tesis fukarası olduğunu yetkililere iletmeye çalışıyoruz. Bu konuda bir kıpırdanış olduğunu öğreniyorum. Geçenlerde Bakan Kasapoğlu, Bakanlığın tesisle ilgili yöneticileri, Ankara milletvekili, Ankaragücü ile Gençlerbirliği’nden birer yönetici ile spor yazarı arkadaşımızı makamına çağırıp, toplantı yaptı. Toplantıya katılanlara sözüm yok. Ancak... En büyük eksikliği söyleyeceğim. Türkiye’nin ve Ankara’nın sporda en büyük sivil toplum kuruluşu olan TSYD yönetiminden kimse yoktu. Eğer garibim Ankara’da spor tesisleri yapılacaksa, bu toplantıda TSYD Ankara şubesinin yöneticilerinin olması gerektiğini Bakan beye hatırlatmak isterim.