Güray SOYSAL GÜZEL BİR BİRLEŞME [caption id="attachment_228901" align="alignright" width="378"]

Güray SOYSAL

GÜZEL BİR BİRLEŞME

[caption id="attachment_228901" align="alignright" width="378"] Şeref Eroğlu[/caption] Ata sporumuzda şu günlerde Güreş Federasyonu ile Güreş Vakfı’nın birlikteliğini konuşuyor. Bu iki kuruluşun gayeleri bu Ata sporumuzun çağdaş seviyeye ulaşması. Son Dünya Şampiyonasında başarısızlık, Güreş Federasyonunda yeniden yapılanmayı ortaya çıkardı. [caption id="attachment_228900" align="alignright" width="378"] Ahmet Ayık[/caption] Bu yapılanmaların en önemlisi Federasyon-Vakıf işbirliği olarak ortaya çıktı. İki büyük Şampiyondan, gerek Federasyon Başkanı Şeref Eroğlu, gerekse Vakıf Genel Başkanı Ahmet Ayık, Ata sporumuzun gelişmesi için kolkola girmiş durumda. Bu iki büyük kuruluşun birlikteliği, güreşimizde özlenen tabloyu ortaya çıkartacağına inanıyorum. [caption id="attachment_228902" align="alignright" width="389"] Suat Çelen[/caption]

DÜNYA’DA 2 NUMARALI ADAM OLDU

Geçenlerde yapılan Uluslararası Cimnastik Federasyonu seçimlerinde Suat Çelen, Başkan Yardımcısı seçildi. Yedi adayın yarıştığı Başkan Yardımcılığı için önceki dönemde de bu görevi yürüten Belaruslu Nellie Kim ve Katarlı Ali Al-Hitmi ile birlikte seçilen Federasyon Başkanı Suat Çelen, Uluslararası Cimnastik Federasyonu’nun en üst karar alma organında Türk cimnastiğini temsil etmeye hak kazandı. Sonuçta… Yükselen değerimiz cimnastikte uluslararası alanda artık ikinci adamızda bulunuyor.

TEŞEKKÜRLER BÜYÜK ŞAMPİYON

Cimnastikte büyükler dalında ülkemize ilk Avrupa Şampiyonluğunu getiren Ümit Şamiloğlu, faal sporculuğunu sessiz sedasız bıraktı. Yaptığı işlerle adamlığını ve sporculuğunu her daim gösteren bu büyük şampiyon 32 yıllık aktif sporculuğuna noktayı koydu. Bu büyük şampiyonu kutlarken, gelecekte yine cimnastik sporunun içinde olmasını dilerim.

VAHAP ŞANAL’IN SON BAŞARISI

Satrancın inceliklerini yapmak her babayiğitin harcı değil. Herkes bu sporu oynar, ancak uluslararası başarıya ulaşmak için özel yeteneğin ön plana çıkması gerekir. Bu özel yeteneklerin ortaya çıkması ise oldukça sıkça gündeme gelmez. Gelenlerden ise, bu başarılardan biz spor yazarlarının çoğunun haberi olmaz. Ben başarının sonuncusunu bildireyim de, hiç olmazsa genç Vahap Şanal’a karşı kişisel görevimi yapayım. Son haberin özeti şöyle: Slovenya'da düzenlenen 2021 Avrupa Takımlar Şampiyonasında en başarılı bireysel performans kuşkusuz GM Vahap Şanal'a ait. 5,5/8 puan ve 2697 ELO performansıyla GM Şanal yalnızca 11 ELO kazanarak 2600 ELO barajını geçmekle kalmadı, aynı zamanda dördüncü masada Macar Gledura ve Leh Moranda'nın ardından bronz madalyanın da sahibi oldu. Bana da tebrikler Vahap Şanal demek kaldı.

NAZMİ AVLUCA

15 Kasım 1976 yılında Çorum’un Kargı ilçesinde doğdu. Grekoromende 2 Dünya, 4 Avrupa şampiyonu olmuş, 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanmış güreşçimizdir. Avluca, 1987 yılında Bolu Güreş Eğitim Merkezi'nde başladığı güreş hayatının ilk derecesini 1991'de Kanada'da Dünya Yıldızlar Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda aldı. Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA), Grekoromen Güreş Milli Takımı`nın 84 kilo sporcusu Nazmi Avluca`yı, grekoromen stilde 2006 yılının en iyi güreşçisi seçti. Nazmi Avluca'nın 2006 yılında katıldığı Dünya Şampiyonası'nda aldığı ikincilik, Avrupa Şampiyonası'nda elde ettiği üçüncülük ve Golden Grand Prix'te kazandığı altın madalya nedeniyle FILA tarafından bu unvana layık görüldüğü belirtildi. 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen güreş 84 kiloda mücadele eden Nazmi Avluca, 3. olarak bronz madalya kazandı. Danimarka'nın Herning kentinde düzenlenen 2009 Dünya Güreş Şampiyonası'nda, Grekoromen 84 Kiloda Nazmi Avluca Altın Madalya Kazandı. Nazmi Avluca ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Kübalı Shorey Hernandez'i 2-0 (1-0/2-0), ikinci turda Macar Zoltan Foder'i 2-0 (1-0/2-0) yenen Nazmi Avluca, çeyrek finalde de Güney Koreli Hyo-Chul Cho karşısında ilk periyotu 1-0 kazanan Avluca, ikinci periyotta 5-0 galip durumdayken, bitime 3 saniye kala rakibini tuşladı ve yarı finalist oldu. Yarı final müsabakasında Azerbaycanlı Shalva Gadabadze ile mücadele eden Nazmi Avluca ilk periyotu 2-0, ikinci periyotu da 1-0'lık skorlarla aldı ve minderden 2-0 galip ayrılarak finale çıktı. Nazmi Avluca finalde, Fransız Melanin Noumonvi ile karşılaştı. İlk periyotu 1-0, ikinci periyotu 3-0 aldı ve minderden 2-0 galip ayrılarak dünya şampiyonu oldu.