İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin 23 Mart'ta yapılacak ön seçimdeki cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti. İmamoğlu'nu Ankara Büyükşehir Belediyesi girişinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili Nevzat Uzun ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu karşıladı.
İmamoğlu ve Yavaş görüşmesi sona erdi.
"Biz aynı yolun yol arkadaşıyız"
İki ismin arasında CHP'nin Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda rekabet olduğu iddialarına ilişkin İmamoğlu "Beraberiz. Partimizin bir yol haritası var. Partimizin alacağı her karara saygı duyuyoruz. Biz aynı yolun yol arkadaşıyız" dedi.
"Kimse birbirinin yedeği olmaz"
Yavaş ise "Kimse birbirinin yedeği olmaz. ‘Ekrem Bey'in başına şu gelirse, o aday olmazsa şu aday olur’ gibi yaklaşımlar Ekrem Başkan’a da bana da terbiyesizliktir. Biz medeni insanlarız. Bir yol mutlaka bulunacak. Siyasi yol haritamızı biz üçlü toplantımızda (Özel-Yavaş-İmamoğlu buluşması) duyurduk. O günden bugüne benim farklı söylediğim hiçbir şey yok. Yol haritamız odur"
İmamoğlu'nun Yavaş ile görüşmesinin ardından Ankara’da vatandaşlarla bir araya gelmesi bekleniyor.