Silivri'de tutuklu bulunan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyada hesabından yaptığı paylaşımla çalışma arkadaşlarına seslendi.
İmamoğlu, “belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, yöneticilerimiz, siyasi ve idari çalışma arkadaşlarım” diyerek çalışma arkadaşlarına seslendiği paylaşımında "Her şey çok güzel olacak!" mesajını verdi.
İmamoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Sevgili Yol Arkadaşlarım;
Belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, yöneticilerimiz, siyasi ve idari çalışma arkadaşlarım; hukuksuzca ve uydurma iddialarla, yeni keşfedilmiş çok kötü yöntemlerle, düşman hukuku ile yürütülen süreçler tutuklu ya da tutuksuz bizleri bu kaderin içinde buluşturdu.
Birlikte dayanışma içerisinde bu zor günleri aşacağımızdan hiç şüphe duymuyorum. Sizlerin çok güçlü yetenek ve birikimlerinizle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok güzel hizmetlerle vatandaşlarımızla buluşacağınıza eminim.
"Sizlere Güveniyorum"
Sizlere güveniyorum, her zaman yanınızda, sizlerle düşünen, güzel düşüncelerinizi hisseden bir yerden çok güçlü duruşunuz ve umudunuzla Türkiye’nin geleceğine bakıyorum. Her şey çok güzel olacak!"
Ne Olmuştu?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen 'terör' ve 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında 19 Mart'ta gözaltına CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “ihaleye fesat, kişisel verileri kaydetme, rüşvet ve örgüt kurma” iddialarıyla 23 Mart günü öğlen saatlerinde tutuklandı.
Aynı soruşturma kapsamında İBB’de görevli İmamoğlu ekibindeki çok sayıda isim için de tutuklama kararı çıktı.
İmamoğlu'nun avukatların gözaltına alınmasının ardından yaptığı, "Milletime sesleniyorum: Bu bir avuç muhteris, hem millete hem de devlete büyük zarar veriyorlar. Şikayetçi olun, susmayın ve sesinizi yükseltin" paylaşımı nedeniyle 8 Mayıs'ta sosyal medya hesabı X'e erişim engeli getirildi.
CHP, İmamoğlu'nun mesajlarını duyurmak için Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabı oluşturuldu.