İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Roma’da gerçekleşen ABD-İran müzakerelerinin ardından sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İran resmi ajansı IRNA'nın aktardığına göre, görüşmelerin beşinci turu sonrasında konuşan Erakçi, bu turun şimdiye dek yapılanlar arasında "en profesyonel müzakere" olduğunu belirtti.

İtalya’nın başkentindeki görüşmelere dair Erakçi, “İran İslam Cumhuriyeti'nin müzakerelere ilişkin tutum ve ilkelerini bir kez daha dile getirdik. Pozisyonumuz gayet net ve bu tutumumuzun arkasındayız.” dedi. ABD tarafının da İran'ı daha iyi anladığını düşündüğünü ifade eden Erakçi, “Sayın Umman Dışişleri Bakanı bu turda mevcut engelleri ortadan kaldıracak ve ilerleme sağlayacak çözümler üretmeye çalıştı. Çeşitli fikirler tartışıldı.” ifadelerini kullandı.

Tarafların bağlayıcılığı olmayan, uzman değerlendirmesine açık yeni öneriler üzerine konuştuğunu dile getiren Erakçi, bu önerilerin başkentlerde ele alınmasıyla birlikte bir sonraki turun daha kapsamlı şekilde gerçekleşebileceğini belirtti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack: "YPG'ye bağımsız yönetim borçlu değiliz"
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack: "YPG'ye bağımsız yönetim borçlu değiliz"
İçeriği Görüntüle

Müzakerelerin sürekliliğine değinen Erakçi, “Görüşmeler iki, üç toplantıda çözülemeyecek kadar karmaşık ama artık makul bir yolda olmamız bile başlı başına bir ilerlemedir. Bana göre, bugün, özellikle yapılan tartışmalar ve Umman'ın engelleri kaldırmaya yönelik önerdiği çözümler dikkate alındığında, ilerleme ihtimali bulunmaktadır.” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı