İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticaretinin engellenmesi ve sokak satıcılarının deşifre edilmesine yönelik geniş kapsamlı bir operasyona imza attı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yaptığı değerlendirilen sokak satıcılarına yönelik teknik ve fiziki takip süreçleri tamamlandı.

Beyoğlu merkezli soruşturmada 112 hedef belirlendi

Narkotik polisinin Beyoğlu merkezli olmak üzere İstanbul genelinde yürüttüğü çalışmalarda, zehir tacirliği yaptığı saptanan ve aralarında örgütlü bağlar bulunan toplam 112 şüpheli tespit edildi. Yapılan detaylı incelemelerde, hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerden 22'sinin hâlihazırda farklı suçlardan cezaevinde bulunduğu, 1'inin ise askeri görevde olduğu belirlendi.

Atila Gerin dönemi Eyüpspor’da sona erdi
Atila Gerin dönemi Eyüpspor’da sona erdi
İçeriği Görüntüle

8 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi

Geriye kalan şüphelilerin yakalanması amacıyla İstanbul merkezli olmak üzere toplam 8 ayrı ilde önceden belirlenen adreslere şafak vakti eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Özel harekât polislerinin de destek verdiği baskınlarda, aranan şüphelilerden 95'i kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Adreslerde narkotik köpekleriyle yapılan aramalarda; çeşitli tür ve miktarlarda uyuşturucu madde, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen nakit para ve ruhsatsız ateşli silahlar ele geçirildi. Gözaltına alınan 95 şüphelinin, ifade işlemleri ve adli tahkikat süreçleri için emniyet müdürlüğüne götürüldüğü bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi