ANKARA - Keçiören Belediyesi tarafından her yıl çevre eğitimi sonrası yapılan ‘çevre çiçekleri’ kompozisyon ve resim yarışması sonuçları açıklandı.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Keçiören Belediyesinin 2010 yılında uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projesi "Çevre Çiçekleri Hareketi" düzenlediği yarışma ile çevre konusuna bir kez daha dikkat çekti.

80.000 gönüllü fahri çevre müfettişiyle Türkiye'nin en büyük çevre hareketi Çevre Çiçekleri Projesi kapsamında düzenlenen çevre ve geri dönüşüm konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Uygulamalı "Çevre Müfettişi Eğitim Programı" alan öğrencilerin katıldığı yarışmaya Keçiören'de eğitim veren yaklaşık 60 ortaokul katıldı. Hun Ortaokulunda yapılan törenle kompozisyon dalında Mustafa Necati Ortaokulundan Sıla Doksanüçoğlu 1., Aşık Veysel Ortaokulundan Hilal Öztürk 2., Hun Ortaokulundan da Hidayet Üstün 3. oldu.

ÇEVRE ÇİÇEKLERİ REKORA DA ÖDÜLE DE DOYMUYOR

Resim dalında ise 5. sınıflardan Hun Ortaokulunda eğitim alan Semih Türk 1., Elanur Yüzgeç 2., Numan Mert İmal 3. olurken 6. sınıflarda ise yine Hun Ortaokulu öğrencilerinden Sıla Kaykusuz 1., Emine Türkarslan 2. olurken 3.' lük ödülünün sahibi ise İsmail Enderuni Ortaokulundan Elif Alara Işık oldu.

Yarışmanın birincilerine fotoğraf makinaları, ikincilerine IPAD, üçüncülerine ise bisikletin verildiği yarışmayla ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi; "Çevre çiçekleri hareketimiz Türkiye'nin örnek alınan projesidir. Geçtiğimiz günlerde de 10 bin çevre çiçeğimiz en büyük çiçek mozağini oluşturarak Guinness Rekorlar Kitabına girdiler.Çevrenin korunmasında çaba sarf eden ve herkesi duyarlılığa davet eden tüm çevre çiçeklerimizi tebrik ediyorum." dedi.