ANKARA - Çankaya Belediyesi’nin temizlik filosunda yer alan elektrikli araçlar hem çevreye duyarlı hem de bütçeye…

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya sokaklarında insan popülasyonunun yoğun olduğu noktalarda temizlik 1,1 metre genişliğindeki elektrikli araçlarla yapılıyor. Bahçelievler, Tunalı Hilmi, Emek, Kızılay ve Maltepe bölgelerinde sokak temizliği ve çöp toplama işleminde kullanılan elektrikli araçların günlük maliyeti ise sadece 8 TL.

Çankaya sokaklarında insan popülasyonunun yoğun olduğu noktalarda temizlik 1,1 metre genişliğindeki elektrikli araçlarla yapılıyor. Bahçelievler, Tunalı Hilmi, Emek, Kızılay ve Maltepe bölgelerinde sokak temizliği ve çöp toplama işleminde kullanılan elektrikli araçların günlük maliyeti ise sadece 8 TL.

Türkiye’de Çankaya Belediyesi öncülüğünde yoğun kentsel alanlarda kullanılan araçlar ile hedeflenen amaç, sokak başlarında çöp birikintisi oluşmaması. Başkentin en işlek cadde ve sokaklarında kullanılan araçların gündüz nüfusu 2 milyonu bulan Kızılay bölgesinde, Tunalı Hilmi Caddesinde, Bahçelievler, Emek ve Maltepe semtlerinde kullanıldığını dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Bizim temel hedefimiz çöpün sokakta depolanmasını önlemek, bunun için de çöp toplama aracının sürekli olarak dolaşımını sağlamak. Bu aracın küçük, gürültüsüz ve egzozsuz oluşu da ayrıca avantaj sağlıyor. Çevre korumaya uygun nitelikte olan bu araçlarımız sayesinde yere atılan çöpleri anında toplayabiliyor, yoğun bölgelerin temiz kalmasını sağlamış oluyoruz " dedi.

Araçların akü ile çalıştığını ve bir akünün 8 saatlik kullanım olanağı sağladığını vurgulayan Taşdelen, araçların şoför ve temizlik işçisi kontrolünde olduğunu belirtti. 400 amper, 72 watt, 2 batarya sistemli araçların belediye bütçesine de ciddi katkı sağladığını dile getiren Taşdelen, "Yeni Nesil Belediyecilik anlayışı çerçevesinde ürettiğimiz hizmetlerde kaliteden ödün vermemek ve belediye kaynaklarını verimli kullanmak birinci önceliğimizdir" dedi.