CHP mitinge, "Şimdi söz bizde! Sen de gel, bu adaletsizlik bu hukuksuzluk son bulsun!" sözleri ile çağrı yaptı.
MALTEPE MİTİNGİNE HANGİ PARTİLER KATILACAK?
CHP'nin İmamoğlu'na destek için düzenleyeceği mitinge EMEP, Dem Parti, Sol Parti, TİP ve BTP katılacağını açıkladı. Zafer Partisi ise katılımla ilgili henüz net bir bilgi vermedi. Bununla beraber Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de mitinge katılacak.
DEM PARTİ KATILIYOR
Dem Parti İstanbul Örgütü de CHP'nin Maltepe mitingine sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile çağrı yaptı.
Açıklamada, "İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri olarak 29 Mart Cumartesi günü saat 12:00'de Maltepe Mitinginde buluşuyoruz. Demokrasiye ve halk iradesine sahip çıkıyoruz!" denildi.
Daha önce Saraçhane’ye de katılacağını açıklayan DEM Parti’ye tepki vermek amacıyla Zafer Partisi geri çekilmişti.
İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri olarak 29 Mart Cumartesi günü saat 12:00'de Maltepe Mitinginde buluşuyoruz.
— DEM Parti İstanbul (@dempartistanbul) March 28, 2025
Demokrasiye ve halk iradesine sahip çıkıyoruz! pic.twitter.com/ELQDg8KhIR
MUHARREM İNCE KATILACAK, ZAFER PARTİSİ ‘BELİRSİZ’
Memleket Partisi'nin İstanbul İl Başkanlığı, Genel Başkan Muharrem İnce'nin bugün Maltepe Mitingi'ne katılacağını açıkladı. İnce'nin konuşma yapıp yapmayacağı ise henüz belli değil.
Zafer Partisi Genel Başkanvekili Ali Şehirlioğlu ise daha önce yaptığı açıklamada, DEM Parti'nin katılması halinde Maltepe Mitingi'ne katılmayacaklarını açıklamıştı.
Parti, aynı sebeple Saraçhane'deki protestolara da katılmayacaklarını daha önce duyurmuştu. Zafer Partisi’nin bu tutumu da büyük bir kesim tarafından tepkiyle karşılanıyor.
İMAMOĞLU MİTİNGE ÇAĞRI YAPTI
Silivri'de tutuklu bulunan İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
"Benim kıymetli vatandaşlarım. Milyonlar oldunuz, sandıklara koştunuz. Bana çok güçlü bir yol haritası çizdiniz. Şimdi bayram arifesinde, Türkiye'nin ikinci yüzyılı yolculuğunun arifesinde, hep birlikte yola çıkacağız.
Çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlar, erkekler, hep birlikte İstanbul'un ve Türkiye'nin muhafızları olacağız. Ben sizleri Silivri'den izleyeceğim ama tüm kalbimle, düşüncelerimle ve cümlelerimle sizlerle olacağım. İstanbul'un en büyük buluşmasında özgürlük, demokrasi, adalet için birlikte olalım. Millet büyüktür.
'Dağ başını duman almış, yürüyelim arkadaşlar, güneş ufaktan şimdi doğar, yürüyelim arkadaşlar.' Sizi çok seviyorum. Her şey çok güzel olacak. Büyük buluşma 29 Mart Cumartesi saat 12.00'de Maltepe Sahil Miting Alanı'nda."
Benim kıymetli vatandaşlarım,
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 28, 2025
Milyonlar oldunuz, sandıklara koştunuz. Bana çok güçlü bir yol haritası çizdiniz. Şimdi bayram arifesinde, Türkiye'nin ikinci yüzyılı yolculuğunun arifesinde hep birlikte yola çıkacağız.
Çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlar, erkekler, hep…
ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAYRAM VE MİTİNG MESAJI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile vatandaşları İstanbul Maltepe Meydanı'nda yapılacak mitinge çağırdı. Özel paylaşımında şunları ifade etti:
"Sevgili gençler, anneler, babalar, kıymetli büyüklerimiz. Adil ve demokratik bir ülkeyi talep eden çok değerli yurttaşlarım. Tarihe tanıklık ettiğimiz günlerden geçiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu, vicdanlı yurttaşlarının demokrasiye ve kendi iradelerine sahip çıkma kararlılığına şahitlik ediyoruz. 23 Mart Pazar günü ön seçimle Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu'nu 15.5 milyon yurttaşımız geldi, seçti, tarihe geçti. Başta gençler olmak üzere, her gün meydanları sokakları dolduran19 Mart darbesini püskürten milyonlar bundan sonra korku değil, umut hakim olsun dediler. Birbirimizden güç alacağız. 'Ben de buradayım' dediler. 'Artık söz sadece bir kişide değil millette' dediler.
Demokrasi mücadelemizin değerli neferleri bilin ki Ekrem Başkanımızın adaylığı eşitliğin, adaletin, aydınlık yarınların ve en önemlisi de milletimizin egemenliğinin teminatı olacak bir yolculuğun başlangıcıdır. Gelin, 29 Mart Cumartesi günü saat 12.00'de Maltepe sahil miting alanında Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu'nun yolculuğunu hep birlikte başlatalım. Bayram arifesini demokrasi bayramına çevirip Ekrem başkanımızla ve haksızlığa uğramış tüm yol arkadaşlarımızla bayramlaşalım. Milletin vicdanına çarpan Ekrem İmamoğlu'na ve tüm arkadaşlarımıza yönelik hukuksuz tutuklamalara karşı tek bir ses olalım, Türkiye'nin bugünü ve yarını için hep birlikte ülkemizi aydınlık günlere taşıyalım. O gün o meydanda milyonlarca Ekrem İmamoğlu olacak. Gelin Maltepe'ye koşalım. Meydanda buluşalım. Bu büyük yürüyüşü hep birlikte başlatalım."
Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı; adaletin ve milletin egemenliğinin teminatı olacak bir yolculuğun başlangıcıdır.
— Özgür Özel (@eczozgurozel) March 28, 2025
Gelin, yarın saat 12.00’de Maltepe’ye koşalım, meydanda buluşalım, iktidar yürüyüşümüzü hep birlikte başlatalım! pic.twitter.com/n2dCF7sFj1
İSTANBUL’DA HANGİ YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI?
İstanbul Valiliği, Maltepe'de düzenlenecek miting nedeniyle 29 Mart Cumartesi günü bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu.
Valilikten yapılan açıklamada, bugün saat 07.00'den itibaren, tedbirler sona erene kadar trafiğe kapatılı olacak yollar şöyle:
"Turgut Özal Bulvarı (Maltepe-Kartal Sahil Yolu) (Küçükyalı Maltepe Evlendirme Dairesi önü ile Kartal Çanakkale Caddesi Kavşağı arasında kalan kısım) ve bu caddeye çıkan tüm sokaklar."
Açıklamada, kapatılan yollara alternatif güzergah olarak D-100 kara yolu, Maltepe Bağdat Caddesi'nin kullanılabileceği kaydedildi.