İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "yargılamayı etkilemeye teşebbüs" ve "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah gözaltına alınan İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'un avukatları Serkan Günel ve Kazım Yiğit Akalın, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
Ne olmuştu?
Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun'un avukatları sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.
Avukat Serkan Günel, sabah saat 07.00'de sosyal medya hesabından şu mesajı paylaşmıştı:
"İBB’ye yönelik operasyonda Murat Ongun’un müdafii olarak başladığım süreçte şu anda gözaltına alınıyorum! Savunma susturulamaz! Gerçekler er ya da geç ortaya çıkar!"