Politika

Pekşen: Meclis kulisleri gazetecilere niçin kapanıyor?

Abone Ol

TBMM  - CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen,  "Meclis kulislerinin saat 20.00'den sonra gazetecilere kapatılacağı" iddiasıyla ilgili olarak, "Yavaş yavaş parlamentoyu kapatmaya niyetlendikleri için bir yerlerden bir şeylere başlıyorlar. Niçin kulisler gazetecilere kapatılacak, kim kapatacak? Sizi engellemeye kalktıkları zaman beni hemen cep telefonumdan arayın, ben nereye istiyorsanız sizi oraya götüreceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Pekşen, düzenlediği basın toplantısında, bankacılık zimmeti konusunda, rekor sayılabilecek bir sayı olan 200 davaya baktığını söyledi.

Halkbankası'nda yapıldığını iddia ettiği zimmet suçu hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na zimmetle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirten Pekşen, "Bu dosyada, Türkiye'nin bankacılık tarihinde bir seferde yapılmış olan en büyük zimmet suçunun failleri ve dokümanları var" dedi.

Pekşen, Sayıştayın 2012 ve 2013 yılı raporlarında bunu yazdığını savunarak, şöyle konuştu:

"Bir kamu bankası dolandırılıyor. Neredeyse erken kalkanın dolandırdığı banka haline gelmiş, Sayıştay da bunu, firmanın adına kadar açık açık yazıyor ama hiçbir devlet kurumu bunun gereğini yapmıyor. BDDK da böyle büyük bir soygunu bugüne kadar görmemiş. Bu dosya önüme geldiğinde banka hukuki süreci başlatmış mı diye baktım; herkes başlatmış, bir tek Halkbankası başlatmamış. Çünkü, Sayıştay diyor ki 'Yapacak bir şey kalmamış.' Devletin, Hazine'nin arazileri, Hazine'nin bankasına teminat gösterilmeye kalkışılmış. Dolandırıcılığın bu kadarı başka bir tarihte olur mu bilmiyorum. Bu hukuki başvurudan bir sonuç beklemiyorum."

CHP'li Pekşen, "Kulislerin parlamento muhabirlerine kapatılacağı" iddiasının sorulması üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Burada dünyanın en büyük restoranı var, maşallah restoranlar tıklım tıklım. Böyle bir şey olabilir mi? Milletvekili olarak Meclis'te gördüğüm manzaradan büyük şaşkınlık ve üzüntü duyuyorum. Bu soğuk kış gününde restoranlara bakın, ben böyle bir dramatik bir durum görmedim. Parlamentoyu giderek itibarsızlaştırma, sıradanlaştırma son derece bilinçli bir şekilde yapılıyor.

Yavaş yavaş parlamentoyu kapatmaya niyetlendikleri için bir yerlerden bir şeylere başlıyorlar. Niçin kulisler gazetecilere kapatılacak, kim kapatacak, gazeteciyi kim engelleyecek? Sizi engellemeye kalktıkları zaman beni hemen cep telefonumdan arayın, ben nereye istiyorsanız sizi oraya götüreceğim. Bu parlamentoyu hiç kimse işlevsizleştiremez. Herkesin buraya girme hakkı vardır. Ne demek gazetecilere kulisleri kapatmak?"

Haluk Pekşen, "DTK'nin ilan ettiği demokratik özerklik ilanı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma açılması" ile ilgili soruya, "Irka dayalı devlet iddiası olmaz. İdari özerklik var ama demokratik özerkliğin ne demek olduğunu dünyadaki hiçbir kitapta bulamadım, böyle bir kavramı anlamak mümkün değil. Bu kadar özensiz, ne istediğini bilmekten uzak bir talep" yanıtını verdi.

Demirtaş'la aynı düşüncede olmadığını, hiçbir şekilde görüşlerinin örtüşmediğini belirten Pekşen, "Ama Demirtaş hakkında savcılığın soruşturma başlatmasını hukukçu olarak hiçbir şekilde kabul edemem" dedi.