Samsun kaçakçılık operasyonu gündeme damga vurdu. İlkadım ilçesinde düzenlenen operasyonda, 525 bin gümrük kaçağı makaron, 102 binden fazla doldurulmuş kaçak sigara ve 250 kilo kıyılmış tütün ele geçirildi. İki kişi gözaltına alındı.
Samsun'da Kaçak Tütün ve Sigara Operasyonu: Makaron Deposu Ortaya Çıktı
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak tütün ürünleri satışı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. İlkadım ilçesindeki bir depoya düzenlenen baskında büyük miktarda kaçak makaron ve tütün ürünleri ele geçirildi.
Polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen aramada, 525 bin boş makaron, 102 bin 640 adet içi doldurulmuş kaçak sigara ve 250 kilogram kıyılmış tütün bulundu. Operasyon, Samsun’da bugüne kadar yakalanan en büyük kaçak tütün sevkiyatlarından biri olarak kayıtlara geçti.
Soruşturma kapsamında iki şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların kaçak ürünleri piyasaya sürmeye hazırlandığı öğrenildi. Ele geçirilen ürünler muhafaza altına alınırken, olayla ilgili adli işlemler başlatıldı.