Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28 Ocak'taki grup toplantısının ardından 4 Şubat’ta hastaneye kaldırılmıştı. Bahçeli, 6 Şubat’ta kalp kapakçığı değişim ameliyatı geçirmişti. O tarihten bu yana kamuoyuna açıklamalar yapsa da hiç kameraların karşısına çıkmamış, sağlık durumu hakkında pek çok spekülasyon yapılmıştı. Ancak, MHP tarafından bu iddialar her defasında yalanlanarak, Bahçeli'nin başarılı bir ameliyat geçirdiği ve nekahat döneminde olduğu bildirilmişti.
66 Gün Sonra Kameralar Karşısında
Bugün, Bahçeli, 66 gün sonra kameralar karşısına geçti. MHP Genel Başkanının bayram sonrasında mesaisine döneceği açıklanmıştı. Türkeş'in mezarını ziyaret eden Bahçeli, ardından Alparslan Türkeş Vakfı’nı ziyaret etti ve genel merkez binasına geçerek makam odasında mesaisine başladı.
Sedat Peker'den Dikkat Çeken Hamle
Bahçeli'nin kameralara görünmesinin ardından, son günlerde adı sıkça gündemde olan suç örgütü lideri Sedat Peker de dikkat çeken bir hamle yaptı. Peker, MHP Genel Merkezi’ne yapılan ziyaret videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Peker’in bu hamlesi, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Peker'in MHP ile son dönemdeki gerilimli açıklamaları da dikkati çekerken, Bahçeli'nin sosyal medyada yeniden gündeme gelmesi, siyasi atmosferi daha da sıcaklaştırdı.