Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Seyhan Nehri üzerinde konser Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Seyhan Nehri üzerinde konser
Haber: Deniz Ali Tatar

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs günü için dolu dolu etkinlikler organize etti. Bu kapsamda Ankara'da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktığı özgürlük ve bağımsızlık ateşinin 104’ncü yıl dönümü için bir çok kutlama etkinliği yapılacak. Bu kapsamda sevilen şarkıcı Sıla, Ankara'da konser verecek.

İlk olarak kutlamalar, Çubuk-1 Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşecek oryantiring etkinliği ile başlayacak. Ardından  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, sevilen sanatçı Sıla’nın Atatürk Orman Çiftliği’nde vereceği konser ile devam edecek. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentin tüm cadde, sokak ve bulvarlarını Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak. Ayrıca, EGO Genel Müdürlüğü bünyesindeki otobüs, metro ve Ankaray 06.00-24.00 saatleri arasında, teleferik ise 06.00-21.00 saatlerin arasında ücretsiz hizmet verecek.

Ankara’da 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Çubuk-1 Rekreasyon Alanı’nda Gençlik Coşkusu yaşanacak. Çubuk-1 Barajı, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Çankaya Oryantiring Gençlik ve Spor Kulübü iş birliğiyle düzenlenecek oryantiring etkinliğinin ev sahipliğini üstlenecek.  Ayrıca Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda ünlü sanatçı Sıla’yı Başkentlilerle buluşturacak. 19 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de Atatürk Orman Çiftliği’nde gerçekleşecek konserde Sıla, hayranlarıyla birlikte en sevilen şarkılarını seslendirecek.