TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı'nın oluşmaması nedeniyle bugün toplanamadı.
Meclis'te kanun tekliflerinin ve komisyon raporlarının görüşülmesi beklenirken, gerekli yapının sağlanamaması nedeniyle birleşim açılmadan kapatıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Bekir Bozdağ, birleşimi açmak üzere Genel Kurul salonunda yerini aldı. Ancak Başkanlık Divanı’nın yeterli sayıda oluşmaması nedeniyle oturum başlatılamadı.
Bozdağ, Meclis'in çalışmalarına yarın saat 14.00'te devam edileceğini duyurdu. Meclis Genel Kurulu'nda ele alınması beklenen kanun teklifleri ve komisyonlardan gelen diğer işler, bir günlük gecikmeyle yeniden gündeme alınacak.
Başkanlık Divanı, Meclis çalışmalarının yürütülmesinde kritik öneme sahip olup, Başkanvekili ve yeterli sayıda katip üyenin bulunması gerekiyor. Bugünkü oturumda bu şart sağlanamadığı için TBMM Genel Kurulu çalışmalara başlayamadı.