Trabzonspor, yeni sezon öncesi kadroda köklü değişikliklere hazırlanıyor. Teknik direktör Fatih Tekke, daha hızlı ve dinamik bir takım kurmak istiyor.
Banza’nın durumuna göre hareket edecek olan Tekke, kaliteli bir forvet, hızlı bir sol kanat, orta sahaya iki A kalite oyuncu, bir stoper ve sol bek transferi için liste oluşturdu. Başkan Ertuğrul Doğan’la birlikte transfer çalışmalarına başlayan yönetim, ilk temasları kurmaya başladı.
Bu kapsamda gündeme gelen isimlerden biri de Atletico Madrid ile sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan sol bek Reinildo Mandava. 31 yaşındaki Mozambikli oyuncunun tecrübesi ve çok yönlülüğüyle dikkat çektiği belirtiliyor. Sol bek pozisyonunun yanı sıra iki stoper hattında da oynayabilen Reinildo’nun, sezonun bitmesiyle boşa çıkacak olması bordo-mavili kulüp için avantaj olarak görülüyor.
2022’den bu yana Atletico Madrid’de forma giyen Reinildo, geçtiğimiz sezon La Liga, Şampiyonlar Ligi ve Kral Kupası dahil 29 maçta süre aldı. Gol ya da asist üretmese de savunma performansıyla ön plana çıktı.
Mozambik Milli Takımı’nda 40 kez görev alan deneyimli sol bek, Fransa’da Lille forması giydiği dönemde Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz’la takım arkadaşlığı yaptı. Lille’deki çıkışının ardından 3 milyon euro’ya Atletico Madrid’e transfer olmuştu.