İstanbul (24 Saat)- Golf Milli Takım sporcularımız, Estonya Golf Federasyonu tarafından bugün 30 Mayıs ve 1 Haziran 2025 tarihlerinde oynanacak şampiyonada kadın ve erkek kategorilerinde ülkemiz adına en iyi vuruşlarını yapmak için sahadalar. 22th Estonian Amateur Open 2025’te yapılan şampiyona kapsamında golfçülerimiz; Estonian Golf & Country Club Sea Course en az önceki hafta Slovenian'da elde ettikleri başarıyı sürdürmek amacındalar.
Kadın Milli Takımımızda Deniz Sapmaz Ataşehir Golf Kulübü), Ayşe Demir (National Golf Kulübü), Sude Bay (Gloria Golf Kulübü) ve İrem Demir (Antalta Gençlik Golf Spor Kulübü) yer alırken; Erkek Milli Takımımızı Can Marko Özdemir (Kemer Golf Kulübü), İbrahim Tarık Aslan (Sueno Golf Kulübü), Tunç Aslan (Kemer Golf Kulübü), Can Gürdenli (Kemer Golf Kulübü), Tuna Şahin (Ataşehir Golf Kulübü) ve Duhan Sazak (Ferdi- Hollanda) temsil edecek. Türkiye bu turnuvaya hem kadın hem de erkekler kategorilerinde katılım sağlıyor. Milli takımlarımız bu turnuvaya, Türkiye Golf Federasyonu Milli Takım Antrenörleri İdris Topar ve Çağatay Ural eşliğinde katılıyor.
Estonya Golf Federasyonu tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl da ilgi gören şampiyonada, Türkiye, Almanya, Letonya, Litvanya, Amerika, Çekya, Sırbistan, Hollanda, Almanya ve Avusturya’nın da aralarında olduğu farklı ülkelere ait toplam 126 sporcu şampiyonluk için mücadele edecek.
Golf millilerimizden en az Slovenia başarısı bekleniyor.
Golf Milli Takım sporcularımız, bir hafta önce katıldıkları Slovenian International Men's & Ladies Amateur Championship 2025 turnuvası'nda erkeklerde ikinci ve kadınlarda üçüncü olma başarısını göstermişlerdi.
Slovenya Golf Federasyonu tarafından geride bıraktığımız 22–24 Mayıs 2025 tarihleri arasında CUBO Golf Sahası’nda düzenlenen turnuvanın uluslar sıralamasında Türkiye erkeklerde 2'nci ve Kadınlarda 3'üncü olarak şampiyonayı tamamlamıştı.Türkiye erkeklerde ikinciliği 1'ci ve 2'inci raundlarda İbrahim Tarık Aslan (71+69), Can Gürdenli (76+70), Tuna Şahin (72+72) 282 sayı ile elde ederken kadınlarda üçüncülüğü ise 1'nci ve 2'inci raundlarda elde ettiği Sude Bay (72+71), İrem Demir (75+78), Ayşe Demir (84+83) 296 sayıları ile kazanmıştı..