İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025 yılının ilk 4 ayında trafik ışığı ihlalleri nedeniyle 369 bin 457 araca/sürücüye işlem yapıldığını duyurdu. Ayrıca, 2024 yılında trafik ışığı ihlali nedeniyle 137 kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Yerlikaya, vatandaşlara trafik ışıklarına uymaları çağrısında bulundu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“2025 yılının ilk 4 ayında Trafik ekiplerimizce, trafik ışık ihlali ile ilgili 369 bin 457 araca/sürücüye işlem yapıldı. 2024 yılında 137 vatandaşımız, yani her 3 günde 1 canımız, 'Kırmızı Işık İhlali' nedeniyle hayatını kaybetti.”

Bakan Yerlikaya, trafik ışıklarına uymanın önemine dikkat çekerek, “Lütfen trafik ışıklarına uyalım. Bir anlık acele, geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açmasın” diye yazdı.

Bakan Yerlikaya’dan Diğer Trafik Denetimleri Hakkında Bilgi

CHP PM'den soruşturmalara tepki ve 'erken seçim' çağrısı
CHP PM'den soruşturmalara tepki ve 'erken seçim' çağrısı
İçeriği Görüntüle

1-8 Mayıs 2025 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, toplamda 3 milyon 600 bin 17 araç kontrol edildi. Bu denetimler sırasında gerçekleştirilen işlemler şu şekilde sıralandı:

  • Hız İhlali: 149 bin 311 araç

  • Periyodik Muayene Yapılmayan Araçlar: 27 bin 818

  • Emniyet Kemeri Kullanılmayan Araçlar: 25 bin 993

  • Sürücü Belgesiz Araç Kullanımı: 16 bin 677

  • Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Olmayan Araçlar: 7 bin 474

  • Çakar Lamba Kullanımı: Mevzuatta yasak olmasına rağmen çakar lambalı araç kullanan 50 sürücüye işlem yapıldı.

Bu denetimler sonucunda toplamda 498 bin 666 araca/sürücüye işlem yapıldığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, “Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” diyerek, trafikte daha dikkatli olunması gerektiği mesajını verdi.

Muhabir: Ahmet Çağatay Bayraktar