Öğrenciler, solar hücre projeleriyle bina ve seralardan elektrik üretilmesini hedefliyor Öğrenciler, solar hücre projeleriyle bina ve seralardan elektrik üretilmesini hedefliyor

"Infostealer" adlı zararlı yazılımın geliştiricileri, Google Chrome'un kullanıcı verilerini korumak için tasarladığı "uygulamaya bağlı şifreleme" özelliğini kırdıklarını ileri sürdü.

Sözcü'nün aktardığına göre Infostealer, oldukça gelişmiş bir zararlı yazılım olup, Chrome'un güvenlik duvarlarını kolaylıkla aşabiliyor. Bu sayede kullanıcıların tarayıcıda sakladığı tüm bilgiler ele geçiriliyor. Bu durum çoğunlukla kullanıcılar tarafından fark edilmiyor. 

Bilgi hırsızlığından korunmanın yolları neler? 

Şüpheli Sitelerden Uzak Durun: Bilinmeyen veya güvenilir olmayan sitelerden dosya indirmeyin ve size gelen şüpheli bağlantılara tıklamayın.

Şifre Yöneticisi Kullanın: Güvenilir bir şifre yöneticisi ile şifrelerinizi daha güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama (2FA) Kullanın: Hesaplarınıza giriş yaparken ek bir güvenlik katmanı eklemek için 2FA'yı aktifleştirin.

Tarayıcınızı Güncel Tutun: Google, Chrome'u sürekli güncelleyerek yeni güvenlik açıklarını kapatıyor. En son sürüme sahip olmak, Infostealer gibi tehditlere karşı ilk savunma hattınız olacaktır.

Güçlü ve Farklı Şifreler Kullanın: Her site için farklı ve güçlü şifreler kullanarak, bir hesabınızın çalınması durumunda diğer hesaplarınızın da risk altında olmasını engelleyebilirsiniz.

Güvenilir Antivirüs Programı Kullanın: Bilgisayarınızı düzenli olarak güvenilir bir antivirüs programı ile tarayarak zararlı yazılımlardan korunabilirsiniz.

Editör: Ziya Burak Erol