15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanı olan emekli Korgeneral Zekai Aksakallı, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.

OYAK çalışanlarına gönderilen bilgilendirme e-postasında, “2016'dan bu yana Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan (E) Tümgeneral Sayın Mehmet Taş, bu kıymetli görevi bugün itibarıyla (E) Korgeneral Sayın Zekai Aksakallı'ya devretmiştir” ifadeleri yer aldı.

Zekai Aksakallı Kimdir?

1959 yılında Erzurum’da doğan Zekai Aksakallı, 1977 yılında Erzurum Lisesi'nde okurken Türkiye Liselerarası Kros Şampiyonu oldu ve Avusturya'da düzenlenen Dünya Liselerarası Kros Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil etti. Lise eğitiminin ardından Kara Harp Okulu’na giren Aksakallı, 1984 yılında tank teğmen olarak Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan Zekai Aksakallı, 2009 yılında Tuğgeneralliğe, 2013 yılında ise Tümgeneralliğe terfi etti. Aynı yıl Özel Kuvvetler Komutanı olarak görevlendirildi.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında, koruma astsubayı Ömer Halisdemir ile birlikte Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın darbecilerin eline geçmesini engelledi. Bu kritik süreçte sergilediği liderlik, kamuoyunda büyük takdir topladı.

Zekai Aksakallı, 2016 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Korgeneralliğe terfi etti. 2017 yılında 2. Kolordu Komutanı olarak atandı. 23 Temmuz 2020 tarihinde kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrıldı.

Meteoroloji duyurdu: Yağışlı hava ve fırtına geliyor
Meteoroloji duyurdu: Yağışlı hava ve fırtına geliyor
İçeriği Görüntüle

Zekai Aksakallı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Muhabir: Nur Yıldız