ODTÜ Mezunlar Derneği Antalya Şubesi işbirliğiyle düzenlenen festival için, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal duygularını şu cümlelerle dile getirdi: "İnsanlık değerlerini ve yaşam koşullarını daha iyiye, daha güzele taşıma konusunda iflah olmaz bir tutkumuz ve heyecanımız var. Mutluyuz, çünkü Muratpaşa’da kalbin ezgileri yükselecek, mutluyuz, çünkü gitardan insan sıcağını dinleyeceğiz."

DOĞAN BULGUN/ANKARA

KALBİN EZGİLERİ MURATPAŞA’DA YÜKSELECEK

Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Mezunlar Derneği Antalya Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası Antalya Gitar Festivali bu yıl 10-12 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenecek festivalin tüm konser ve etkinlikleri ücretsiz ve halka açık olarak müzikseverlerle buluşacak.

"İnsanlık değerlerini ve yaşam koşullarını daha iyiye ve daha güzele taşıma konusunda iflah olmaz bir tutkumuz ve heyecanımız var" diyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, tüm kent yaşayanlarını gitar festivaline davet etti. Dünyanın en büyük gitar sanatçılarından Andrés Segovia’nın "Kalbimizin üzerine yaslayarak çaldığımız tek enstrüman gitardır" sözünün altını çizen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,"Mutluyuz, çünkü Muratpaşamız’da kalbin ezgileri yükselecek. Mutluyuz, çünkü gitardan insan sıcağını dinleyeceğiz." diye konuştu.

Kapanış Konseri Serranito’dan

"4. Uluslararası Antalya Gitar Festivali kapsamında Türkiye’nin ve dünyanın seçkin klasik gitar sanatçılarını ağırlayacağız" diyen Başkan Uysal sanatçılarla ilgili bilgi verdi: "Festivalin 10 Aralık’taki açılış konserini Ahmet Kanneci verecek. Kanneci’ye Özcan Dal ve Türk Halk Müziği Sanatçısı İlke Türkdoğan bağlamasıyla eşlik edecek. 11 Aralık’taki konserin sanatçısı ise Soner Egesel. 12 Aralık’ta iki konsere ev sahipliği yapacağız. İlk konser, Alper Kargı ve U-Kord tarafından verilecek. Festivalin kapanış konserinde ise dünyaca ünlü bir gitar ustasını Victor Monge nam-ı diğer Serranito’yu dinleyeceğiz".

Geleceğin gitar sanatçıları için masterclass

"ODTÜ mezunları bu ülkenin geleceğine ne kadar duyarlı ise sanata da aynı derece de duyarlıdır. Bugün olduğu gibi bundan sonrada tüm mezunlarımızla birlikte eğitime ve sanata çaba harcamaya ve destek olmaya devam edeceğiz" diyen ODTÜ Mezunlar Derneği Antalya Şube Başkanı Yıldırım Şimşek festival kapsamında gitar eğitimini destekleyecek etkinlikler de yapılacağını söyledi. Festival sanatçılarından Soner Egesel ve Özcan Dal’ın katılımıyla masterclass çalışmaları yapılacağını belirten Şimşek, Mustafa Erhan’ın konuşmacı olacağı "Türkiye’de Gitar" başlıklı bir konferansın da gerçekleşeceğini bildirdi.

Konser ve tüm etkinliklerin ücretsiz olacağı festivalin programı şöyle:

10 Aralık 2015 Perşembe

14.00 – 17.00

Masterclass: Soner Egesel

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu

20.00

Açılış Konseri: Ahmet Kanneci- Özcan Dal & İlke Türkdoğan

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu

11 Aralık 2015 Cuma

14.00 – 15.00

Konferans: "Türkiye’de Gitar" Mustafa Erhan

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu

15.00 – 17.30

Masterclass: Özcan Dal

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu

20.00

Konser: Soner Egesel

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu

12 Aralık 2015 Cumartesi

16.00

Konser: Alper Kargın – U-Kord - Cihat Sağol - Serdar Pazarcıoğlu - Feride Berin Öget - Deniz Demircan

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu

20.00

Kapanış Konseri: Vıctor Monge / Serranıto

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ORKESTRASITHM KONSERLERİNE SONER ÖZBİLEN İLE BAŞLADI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü, yeni sanat sezonu konserlerine usta sanatçı Soner Özbilen’in konseriyle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Türk Halk Müziği Bölümü’nün yeni sezondaki ilk konseri, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu’nda gerçekleştirildi. Konserde, konuk sanatçı olarak usta sanatçı Soner Özbilen sahneye çıktı. Züleyha Savaş’ın şefliğini gerçekleştirdiği konserde Özbilen’in kızı Aslı Özbilen de sahneye çıkarak babasıyla düet yaptı. Keyifli konserde, Türk Halk Müziği’nin sevilen türküleri seslendirilirken, sanatseverler de eşsiz müzik yolculuğunun tadını doyasıya çıkardı. Muhteşem gecenin konuğu usta sanatçı Özbilen, hayranlarının gönlünü fethetti. Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserin sonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Muhsin Özlükurt ve Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan, sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti. Sanatseverler de sanatçılara beğenilerini coşkulu alkışlarla gösterdi.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ MÜZİKSEVERLERE UNUTULMAYACAK BİR GECE YAŞATTI

Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu ve konuk olarak katılan İstanbul Kültür Bakanlığı Sanatçısı Göksel Baktagir ile Doğu Rüzgarı Grubu; Tekirdağlı müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Belediye Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesinde gerçekleşen konserde, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Gülferah Güral ve TRT Sanatçısı Salih Demirci de konserde yerini aldı.

Üç bölümden oluşan konserde ilk olarak Şef Nevzat Avcı yönetiminde Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu’nun seslendirdiği; "Peşrev, Ehl-i Aşkın Neşvegahı, Cismin Gibi Ruhunda Güzel, Derbeder Bir Aşıkım, Şen Gözlerine Neş’e Veren, Gidelim Göksu’ya" eserleriyle başladı.

İkinci bölümde ise Göksel Baktagir’in, Yakıyor Bağrımdaki Ateş eseri Solist Sevan Tabanlı, Avni Anıl’ın Ayrılık Ümitlerin Ötesinde adlı eseri Solist Abdullah Başaran, Dr. Selahaddin İçli’nin Sen Neş’eden Haber Ver adlı eseri Solist Gürsel Yönder ve Kasım İnaltekin’in Her Gece Yollarda adlı eseri Solist Nezaket Kıyak tarafından seslendirildi.

Son bölümde ise konsere konuk olarak katılan İstanbul Kültür BakanlığıSanatçısı Göksel Baktagir ve Doğu Rüzgarı Grubu sahne aldı. Sahne de birbirinden güzel eserlerini seslendiren Göksel Baktagir ve Doğu Rüzgarı Grubu Tekirdağlı müzikseverlere unutulmayacak bir gece yaşatarak büyük alkış aldı.

Gecenin sonunda Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Gülferah Güral performanslarından dolayı Göksel Baktagir ve koro adına Şef Nevzat Avcı’ya müzik ziyafeti için teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilisim