ANKARA - 83. Dil Bayramı, Çankaya Belediyesi ve Dil Derneği tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Edebiyatımızın Yüzakı Yaşar Kemal’e Armağan, Özgürlüktür Türkçe" sloganıyla düzenlenen 83. Dil Bayramı töreninde Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü ve Onur Ödülleri de sahiplerini bulacak.

Çankaya Belediyesi ve Dil Derneğinin uzun yıllardır birlikte düzenlediği ve bu yıl 83'üncüsü gerçekleştirilecek Dil Bayramı töreni, 3 Ekim akşamı Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başkentlilerle buluşacak. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşecek törenin açılış konuşmasını Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel yapacak. Gazeteci- yazar ve Dünya Yazarlar Birliği (PEN) Türkiye Başkanı Zeynep Oral’ın konuşmasının ardından gazeteci ve yapımcı Nebil Özgentürk’ün "Türkiye’nin Evrensel Yazarı Yaşar Kemal" adlı belgeseli gösterileceği törende Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü de sahibini bulacak.

Onur ödülleri de sahiplerini bulacak

83. Dil Bayramı törenlerinde ayrıca Onur Ödülleri de dağıtılacak. Şair Haydar Ergülen, hukukçu ve yazar Rahmi Kumaş, emekli diplomat Ülkü Başsoy, hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu, yayıncı Cumhur Özdemir, televizyon ve radyo sunucusu Elçin Temel ve gazeteci Merdan Yanardağ’a, alanlarında gösterdikleri başarılı ve özverili çalışma ile Türk diline katkıları nedeniyle Dil Derneği Onur Ödülü takdim edilecek.

83. Dil Bayramı, aralarında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Vakfı, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) ve Ulusal Eğitim Derneğinin de olduğu 16 köklü sivil toplum örgütü ve meslek birliğinin destekleriyle düzenleniyor.

Editör: TE Bilisim