ANKARA - Başarılı temizlik çalışmalarıyla adından söz ettiren Altındağ Belediyesi, çevre temizliği konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Cam, metal, plastik, kağıt-karton, kompozit gibi geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrı toplanması ve değerlendirilmesi amacıyla, Aktaş, Ali Ersoy, Başpınar, Doğantepe, Gültepe ve Karacaören mahallelerine geri dönüşüm kumbaraları yerleştirildi.

Altındağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni yerleşim yerlerinin bulunduğu bu mahallelerde, vatandaşların yoğun olduğu ve rahat ulaşılabilen noktalara yerleştirilen geri dönüşüm kutuları ile çöp sahalarına giden geri dönüşüm atıklarının azaltılması hedefleniyor.

ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN ÖNEMLİ

Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından dağıtılan kumbaralar geri dönüştürülebilir atıkların, evsel atıklardan ayrıştırılmasına yardımcı oluyor. Mavi geri dönüşüm kumbaraları vatandaşların çevre bilinci kazanmasında büyük rol oynuyor. Kumbaraların üzerinde yer alan işaret ve uyarıcılar hangi atığın nereye atılacağını belirtiyor. Kâğıt, plastik, metal, cam ve kompozit gibi geri dönüştürülebilir atıkların bırakıldığı kumbaralar çöp sahasına giden atık miktarını da azaltıyor.

KUMBARALAR NE İŞE YARIYOR?

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçede geniş kapsamlı bir temizlik hareketi başlattıklarının altını çizdi. "En güzel temizlik kirletmemektir" sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Tiryaki, bölge halkının mutlaka çevre bilinci kazanması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Tiryaki, çevre bilinci için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, geri dönüşüm kumbarası dağıtımlarının da bunlardan biri olduğunu dile getirdi. Toplanan ve geri dönüşümü sağlanan atıklar sayesinde ağaç kesiminin önüne geçildiğini söyleyen Tiryaki "Bu sayede hem doğal kaynaklarımızı koruyoruz, hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz." dedi.

VATANDAŞ UYGULAMADAN ÇOK MEMNUN...

Katı atıkların geri dönüşüme kazandırılması çalışmalarında çok yol kat edildiğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki "Her geçen gün toplanan atık miktarında artış yaşanıyor. Bilgilendirme çalışmalarıyla bu rakamların katlanarak artacağını tahmin ediyoruz. Tüm vatandaşları bilgilendiriyoruz. Mahalle sakinlerimiz yapılan çalışmalardan çok memnun… Daha temiz bir Altındağ için yardıma hazır olduklarını belirtiyorlar. Bu da bizi memnun ediyor." dedi.
Editör: TE Bilisim