Bakan Tekin pazartesiyi işaret etti: Atanacak öğretmen sayısı belli olacak Bakan Tekin pazartesiyi işaret etti: Atanacak öğretmen sayısı belli olacak

31 Mart yerel seçimleri sonrası Türkiye siyasi durum araştırması yapan AREA’nın üst yöneticisi Murat Karan Cumhuriyet Halk Partisi'ne olan ilginin artmaya devam ettiğini kaydetti. 

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'e konuşan Karan, 26 il, 92 ilçede 3 bin 62 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen araştırmaya dair verileri paylaştı. Araştırmaya göre “Bugün milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz” sorusuna kararsızlar işlendikten sonra yüzde 34,4 ile CHP birinci, yüzde 32.5 ile AKP ikinci parti olarak çıkıyor. Araştırmada DEM Parti yüzde 9.9’la üçüncü, MHP yüzde 9.1’le dördüncü parti oluyor. Yüzde 7’lik seçim barajı nedeniyle TBMM’ye dört parti girebiliyor. Ancak Yeniden Refah Partisi (YRP) oyunu yüzde 2,8 artırarak yüzde 5.6’ya yükseltmesine karşın parlamento dışı kalıyor. CHP’de 2023 milletvekili seçimine göre yüzde 9’luk oy artışı, AKP’de yüzde 3.1’lik oy düşüşü gözleniyor. Yine aynı zamanda DEM Parti’nin yüzde 1.1 ile yükselişte, MHP’nin de yüzde 1’lik düşüşte olduğu gözleniyor.

Anketten CHP’yi yakından ilgilendiren diğer bir sonuç ise “Sizce CHP’nin ülkeyi yönetecek kadroları var mı” sorusuna gelen yanıtlar oldu. Katılımcılar soruya yüzde 39.5 olumlu, yüzde 49.5 olumsuz yanıt verdi, yüzde 11 yanıt vermedi.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar