ANKARA - EGO otobüslerinin karıştığı maddi hasarlı kazalarda, trafiğin aksamaması ve yolcuların mağdur edilmemesi amacıyla mevzuatta değişiklik yapıldı. Buna göre, taraflar anlaşıp tutanak imzaladıktan sonra araçlar yol üzerinden kaldırılabilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir belediye otobüslerinin karıştığı, sadece maddi hasarlı kazalarda şoförün bildirimi üzerine olay yerine gelecek "EGO trafik bilirkişileri", "Trafik Kazalarında Asli Kusurlar Semineri"ne katıldı.

EGO Genel Müdürlüğü'nde 2 gün süren ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetim Şube Müdürlüğü Uzman Eğitmeni Fikret Gündüz’ün verdiği "Trafik Kazalarında Asli Kusurlar Semineri"nde, trafik kazalarına ilişkin konularla ilgili yasal düzenlemeler ve büyükşehir belediyeleri toplu taşım araçlarına sağlanan kolaylıklarla ilgili konular anlatıldı.

Seminerde, Hazine Müsteşarlığı’nın konuyla ilgili genelgesinde yapılan değişiklikle, büyükşehir belediyelerine ait toplu taşım araçlarının, maddi hasarlı kazalardan sonra trafik polisini bekleme zorunluluğunun kaldırıldığı ve taraflarca tutanak imzalandıktan sonra olay yerinden ayrılabilme imkanı getirildiği belirtildi. Bu uygulamayla, Ankara’nın özellikle merkezi noktalardaki trafik kazalarına en kısa sürede müdahale edilebilmesi, yolcuların toplu taşıma araçlarından indirilerek mağdur edilmemesi, otobüs servislerinin devamlılığı ve kaza yapan araçların en kısa sürede yol üzerinden kaldırılarak tıkanan trafiğin açılmasının hedeflendiği ifade edildi. Yaralanma veya ölüm olması durumunda ise trafik polisinin mutlaka çağrılması ve beklenmesi gerektiği vurgulandı.

Seminerde, kazadan sonra otobüs şoförünün kaza bildirimi üzerine olay yerine gidip sorunu hızla çözümleyerek, hizmetin aksamasını önlemede görev alacak EGO trafik bilirkişilerine bu konularda ayrıntılı bilgi verildi.

Editör: TE Bilisim