Haber Merkezi - Aralarında Paris, Viyana, Atina ve Barselona'nın da bulunduğu çok sayıda şehrin belediye başkanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a tebrik mesajı gönderdi. Tugay’a başarı dileklerini ileten belediye başkanları, iş birliği çağrısında da bulundu. 

Beyaz Saray öğrencileri uyardı: Protestolarda ifade özgürlüğü ile antisemitizm karışmasın Beyaz Saray öğrencileri uyardı: Protestolarda ifade özgürlüğü ile antisemitizm karışmasın

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Viyana Belediye Başkanı ve Valisi Michael Ludwig, Barselona Belediye Başkanı Jaume Collboni Cuadrado, Atina Belediye Başkanı Haris Doukas, Midilli Belediye Başkanı Panagiotis Christofas, Volgograd Belediye Başkanı Vladimir Marchenko ve KKTC Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Tugay’ı ilk tebrik eden isimler arasındaydı. 

Belediye başkanlarından iş birliği talebi

Barselona Belediye Başkanı Jaume Collboni Cuadrado iş birliğine işaret ettiğim mesajında, “Barselona ve İzmir arasındaki iş birliğinin önümüzdeki yıllarda kentlerimizin geleceğine hazırlanmak ve vatandaşların taleplerine yanıt vermemize yardımcı olacak iddialı proje ve politikaları teşvik etmek için aktif olarak devam edeceğinden eminim” ifadelerini kullandı.

Atina Belediye Başkanı Haris Doukas ise Tugay’a "Kentlerimiz arasındaki dostluk bağlarının ve iş birliğinin daha da geliştirilmesi için sizinle yakından çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig, tebrik mesajında “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmenizden dolayı sizleri içtenlikle tebrik eder, görev süreniz boyunca başarılarınızın devamını dilerim” ifadesine yer verdi. 

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da yeni görevinde Tugay'a başarı dileyerek şöyle dedi:

“Pek çok hemşerimin köklerinin dayandığı ve kalbinde taşıdığı İzmir’e ve sakinlerine, Paris’in ve hemşerilerimin tüm dostane duygularını sizin aracılığınızla iletmekten memnuniyet duyarım.” 

Son olarak, Başkan Tugay’ı kutlayanlar arasında Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ralf Schröer, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Dr. Mehmet Duman, B40 Balkan Şehirleri Ağı Daimî Sekreteri Barbaros Büyüksağnak ve İzmir Çinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi