ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, AK Parti hükümetlerinin terör örgütüyle yürüttüğü açılım görüşmeleri nedeniyle sabıkalı olduğunu belirtti. Çetin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na "Sizler siyasi ve ticari hesaplar yaparak Sur’u yeniden inşa ederken şehit olan Mehmetçiklerimizi de geri getirebilecek misiniz?" diye sordu. Terörle mücadelenin siyasi ayağı eksik olduğu için başarı da olmadığını belirten Şefkat Çetin, "Her gün üçer beşer gelen şehit tabutlarının üzerinde oturan hükümetin ar damarı çatlamış olmalı. Güvenlik istikrarı olmadan ekonomik ve siyasi istikrar olmaz." ifadesini kullandı.

Bölücü terörle mücadele ve şehitler hakkındaki yazılı basın açıklamasında MHP'li Çetin, her gün gelen şehit haberlerinin sabır ve tahammül sınırlarını zorladığına dikkat çekti. MHP’nin etkili bir terörle mücadelenin Türkiye’nin selameti için bir zaruret olduğunu her zaman dile getiren bir düşünceye sahip olduğuna işaret eden Çetin, "Vatan savunması hepimiz için kutsaldır. Şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında milletimizin ebediyen huzur içerisinde yaşamayı sürdürmesi için gerektiğinde bedel ödemeyi yücelten bir inanca ve kültüre sahibiz. Vatanımız için can verir şehit oluruz ancak vatanımıza göz dikene de bunun bedelini ödetiriz." ifadesini kullandı.

Şefkat Çetin, devletlerin meşru bir hakkı olan terörle mücadelenin başarılı bir şekilde yürütülmesinin, güvenlik güçlerinden önce seçilmiş hükümetlerin sorumluluğunda olduğunu belirterek, şu görüşlerini paylaştı: "Bugün hala Sur ve Cizre gibi merkezlerde devlet otoritesinin tesis edilememesinin hesabını AKP hükümeti vermelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık hesaplarıyla oyalanırken, Başbakan Davutoğlu makamının hakkını veremezken Türkiye’nin bir bölgesinde Suriye manzarası yaşatılmaktadır. Askerimiz ve polisimiz canını dişine takmış savaşırken, hükümet terörle mücadelede yeterli hassasiyeti göstermekten uzaktır. Terörle mücadelenin siyasi ayağı aksak olduğu için bir türlü başarı elde edilememektedir.

AKP hükümeti terör örgütüyle yürüttüğü açılım görüşmeleri nedeniyle sabıkalıdır. Sıfır noktasına çekilmiş terör faaliyetlerini yeniden hortlatan ve bölücü örgüte şehirlerde yıllarca hazırlık yapma fırsatı veren açılım politikalarının sahibi AKP hükümetleri, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimize ve bölgede PKK terörüne mahkûm bırakılmış vatandaşlarımıza gerekli güveni verememektedir. PKK müzakerecisi AKP’den terörle mücadeleyi başarıyla yerine getirmesini beklemek fazlasıyla abartılı bir hayaldir."

"BÜTÜN MESELELERE MÜTEAHHİTLİK GÖZÜYLE YAKLAŞAN AKP..."

MHP’li Çetin, Başbakan Davutoğlu’nun da dün beş şehidin geldiği saatlerde, Sur’u İspanya’nın Toledo şehri gibi yeniden yaparak turizme kazandıracaklarına yönelik talihsiz açıklamalarla meşgul olduğunu belirtti.

Türkiye’nin bütün meselelerine müteahhitlik gözüyle yaklaşan AK Parti zihniyetinin, ne yazık ki bölgedeki bölücü kalkışmayı dahi anlayamadığını dile getiren MHP’li Çetin, Başbakan Davutoğlu’na "Devleti geriye çekerek terör örgütüne bölgede nüfuz alanı yarattıklarını göremeyen Başbakanın, yıkılan binaları restore ederek meseleyi bitirebileceğine inanacak bir ufka sahip olması Türkiye için talihsizliktir. Bu zihniyet yıllardır dağdaki örgütün silahını bırakacağı aldatmacasıyla bölücü talepleri bir bir yerine getirme gafletinde bulunmuştur. Sizler siyasi ve ticari hesaplar yaparak Sur’u yeniden inşa ederken şehit olan Mehmetçiklerimizi de geri getirebilecek misiniz?" sorusunu yöneltti.

İki aydır devletin giremediği bölgedeki örgütü temizlemeden Başbakan'ın konuşmaya hakkı olmadığını aktaran Çetin devamında, "Vatandaşı istikrar vaadiyle uyutup her gün üçer beşer gelen şehit tabutunun üzerinde oturmak için hükümetin ar damarının çatlamış olması gereklidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak yıllardır uyarıyoruz; güvenlik istikrarını sağlayamayan bir hükümet, ne ekonomik istikrarı ne de siyasi istikrarı sağlayabilir. Bugüne kadar teröre cesaret veren AKP zihniyeti, terörle gerçekten mücadele etmek için evvela verdiği bütün tavizleri gözden geçirmeli ve süreci tersine işletmelidir. Aksi takdirde Türkiye’nin sürüklendiği türbülansın içinde kalmaktan ne AKP hükümeti de ne de Saray kurtulabilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim