Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 2024 OYAK Genel Kurulu'nda açıklanacak nema oranının gerçek enflasyon rakamlarının gözetilerek belirlenmesi gerektiğini bildirdi. 

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Bağcıoğlu, OYAK'ın üyelerine emeklilik, ölüm ve maluliyet alanlarında ek yardımlar sağlamak üzere 1961 yılında kurulan tamamlayıcı bir mesleki emeklilik fonu olduğunu kaydetti. 

Öte yandan, OYAK'ın TSK mensubu subay, astsubay, uzman/sözleşmeli personel ile sivil memurlar için bir emeklilik güvencesi olduğunu belirten Bağcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2024 yılı OYAK Genel Kurulu tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak Genel Kurul kararı ile belirlenecek nema oranı, sayısı 500 bini geçen OYAK üyelerinin (görevde ya da emekli askeri personel) yatırımlarını ve geleceklerini birinci derecede ilgilendirmektedir. 

OYAK son 20 yıllık dönemde enflasyonun yaklaşık iki katı oranında nema açıklamıştır. Bu sene açıklanacak 2023 yılı nema oranının TÜİK tarafından açıklanan sözde enflasyon oranı esas alınarak açıklanması büyük bir yanılgı olacaktır. Nitekim geçen sene açıklanan nema oranı da beklentilerin ve piyasa şartlarının altında gerçekleşmiş, OYAK üyelerinin kaybına neden olunmuştur. 2024 yılı OYAK Genel Kurulunda açıklanacak nema oranının gerçek enflasyon rakamları gözetilerek olması gereklidir."

Çiğ süt üretimi geçen yılı düşüşle kapattı Çiğ süt üretimi geçen yılı düşüşle kapattı

Editör: Haber Merkezi