Haber Merkezi -  31 Mart yerel seçimlerinin ardından birçok belediye meclis toplantısını yapmaya başladı. 

Seçimle birlikte AKP'den geçen CHP'li Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, , önceki yönetimden devraldığı borç miktarının beklenenden çok daha fazla olduğunu belirtti.

Koray Aydın'ı destekleyen İYİ Partili belediye başkanı istifa etti Koray Aydın'ı destekleyen İYİ Partili belediye başkanı istifa etti

"800 milyon TL gibi devasa bir borçla karşı karşıyayız"

Kaya, "Soru önergemizde bize verilen borç miktarı 110 milyon TL civarındaydı ancak gerçekte 800 milyon TL gibi devasa bir borçla karşı karşıyayız. Bu durum karşısında üç gün boyunca baş ağrısından uyuyamadım" dedi. Belediye Meclisi'nde yapılan konuşmada, bu borcun şehrin geleceği için 'ağır ve vahim bir tablo' oluşturduğunu vurguladı.

"Bu yükü hafifletmeye çalışacağız"

Kaya, yeni yönetim olarak borcu yönetme konusunda kararlı olduklarını ifade etti:

Biz bu yükün altına girip bu yükü hep birlikte çözmek için bu göreve talip olduk. Bundan sonra bütçe disiplinine dikkat ederek, tasarruf ederek, gelir artırıcı tedbirler alarak kaynaklarımızı verimli kullanarak bu yükü hafifletmeye çalışacağız.

Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin mali durumu, diğer siyasi partilerin temsilcileriyle de ele alındı. Kaya, MHP ve AK Parti gruplarının da destek verdiğini ve şehrin menfaatleri için birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi