ANKARA - Gündüz çocuk bakımevleri ile 1400 çocuğa okul öncesi eğitim hizmeti vererek kadınların çalışma hayatına katılımına destek veren Çankaya Belediyesi, şimdi de kadınların kısa süreli işlerini yapabilmeleri için çocuklarını bırakabilecekleri oyun evleri açıyor. Belediye bu hizmeti ücretsiz verecek.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 3-6 yaş arası çocuklar için açılacak Çocuk Oyun Evleri, Belediye’nin Çankaya Evlerinde kurs gören annelere ve büyükannelere de kolaylık sağlayacak.

Çankaya Belediyesi’nin kadınlara desteği sürüyor. Kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarına, 11 kreş 4 etüt merkezi ile destek veren Belediye, şimdi de çocuk oyun evleri ile kadınların kısa süreli işlerini yapabilmelerine olanak sağlıyor. Daha önce masal odası olarak birkaç Çankaya Evi’nde hizmet veren Belediye, Çocuk Oyun Evi adı altında bu hizmeti tüm Çankaya Evlerinde ve Bahar Evlerinde verecek.

 BAHAR EVLERİNDE DE OLACAK

Kadınların hayata aktif katılımını sağlama amaçlı birçok projeyi hayata geçiren Çankaya Belediyesi, çalışmayan ancak ev dışında halletmesi gereken işlerini endişe etmeden yapabilmeleri için Çocuk Oyun Evlerini yaygınlaştırıyor. Hastane, banka, alışveriş, resmi dairelerde yapması gereken işlemler gibi kadınların birkaç saatliğine çocuklarını güvenli bir yere emanet edebileceği Çocuk Oyun Evleri, Bahar Evlerinde de hizmet veriyor. Yaşı ilerlemiş, emekli olmuş birçok vatandaşa sosyalleşme ortamı olarak hizmet veren Bahar Evleri, torunlarına bakmakla yükümlü büyükannelerin torunlarıyla birlikte katılım göstermelerine imkan veriyor. Bahar Evi bünyesinde çocukların hoşça vakit geçirebilecekleri oyun evleri, hem büyükannelerin hem de torunlarının birlikte aynı mekanda sosyalleşmelerini sağlıyor.  Ücretsiz olarak hizmet verecek Çocuk Oyun Evleri, eğitim almış deneyimli öğretmenler eşliğinde yaş grubu ve gelişim özellikleri dikkate alınarak oyun, resim, müzik, drama çalışmaları ile keyifli zaman geçirmeleri amaçlanıyor.

Editör: TE Bilisim