Haber Merkezi - 31 Mart yerel seçimlerinden CHP'nin ardından ikinci parti olarak çıkan AKP'de  Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantı. Toplantı hakkında basına bilgi veren AKP kaynakları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletin sinesinden doğmuş bir siyasi partinin en büyük düşmanı vatandaşla arasına duvarlar örmesidir" yorumunda bulunduğu paylaştı. 

BBC Türkçe'nin edindiği kulis bilgisine göre toplantıda "Enflasyon baskısı ve sonuçlarının 31 Mart’ta derinden hissedildiğini, önleyici tedbirlerin yeterli olamadığını, tüm illerde serzenişlerini dinlediği emekliler başta olmak üzere toplumun birçok kesiminin refah kaybına uğradığını" söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin yaşadığı oy kaybının sandığa gitmeyen seçmen olduğunu ileri sürdü. 

Erdoğan seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamayacağını, oy kayıplarının tek bir soruna ve tek bir başlığa indirilemeyeceğini, bunun kolaycılık olacağını ve nerede eksik, hata, kasıt ya da ihanet varsa üzerine gitmenin boyunlarının borcu olduğunu söyleyerek "Güneşi gören buz gibi erimemek, eleştirdikleri partilere benzememek ve daha ağır bedeller ödememek için Ak Parti hatalarını görüp kendini toparlamak, milletle gönül köprülerini yeniden güçlendirmek zorundayız" ifadelerini kullandı. 

77 ilde Mercek-19 operasyonu: 1877 silah ele geçirildiği 77 ilde Mercek-19 operasyonu: 1877 silah ele geçirildiği

31 Mart yerel seçiminde iktidardaki AKP yarışı ikinci sırada tamamladı ve yaklaşık 22 yıllık iktidarında ilk kez seçimlerde yenilgiye uğradı. 

Muhabir: Haber Merkezi