Ankara Çocuk Müzesi, her yaş grubunun ilgisini çekecek önemli bir serginin hazırlıklarına başladı. MTA Tabiat Tarihi Müzesi için hazırlanacak sergide, milyonlarca yıl dünya yaşamına egemen olan dinozorların birebir maketleri, hareketlendirilerek ziyaretçilerle buluşturulacak

ANKARA - Dünyada tam 150 milyon yıl yaşadıktan sonra nesli tükenen dinozorlar, Başkent’te orjinaline en yakın şekilde hazırlanacak maketlerle sergilenecek. Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi Kurumsal İlişkiler Müdürü Fırat Kotan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, MTA Tabiat Tarihi Müzesi’nin dinozor sergisi için hazırlıklara başladıklarını bildirdi. Dinozorların Ankara Çocuk Müzesi’nde, bilimsel verilere uygun replikalar (birebir kopya) şeklinde yapılacağını söyleyen Kotan, "Replikalar, dramatik bir bütünlük ve bilimsel veriler ışığında hazırlanacak. Yoğun geçen hazırlık sürecinin ardından ise sergi, kasım ayı sonuna kadar ziyarete açılacak. Dinozor replikalar özellikle öğrencilerin eğitim ve öğretimi için büyük önem taşımaktadır" dedi.

Dinozorlar oyuncak değil

Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi Kurumsal İlişkiler Müdürü Fırat Kotan, dünyada yaygın olarak düzenlenen dinozor sergilerinin, gelişmiş ülkelerde STEAM eğitim sistemine katkı verdiğini de belirtti. Ankara’daki serginin en önemli hedefinin de bu olduğunun altını çizen Kotan, "Ziyaretçilerin, ziyaretlerinden eğlenerek ve öğrenerek ayrılması, temel amaç. Dinozorlar oyuncak değil, bilimsel verilerdir. Ankara Çocuk Müzesi olarak bu replika sergisini, tüm parametreleri göz önünde tutarak hazırlayacağız. Öğrenciler sergide dinozorların, milyonlarca yıl önceki geçmişine tarihi bir yolculuk yaparken, nesli tükenen bu hayvanlarla ilgili en temel bilgilere, klasik eğitim yöntemlerinin dışında ulaşmış olacak. Eğlenerek öğrenecek olan çocuklar, asırlar öncesinin koşullarını bire bir görmenin heyecanıyla farklı bir deneyim yaşayacak" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim