Kızılcık Şerbeti yapımcısı Müjdat Gezen'e yanıt verdi: Güçlenerek devam edeceğiz Kızılcık Şerbeti yapımcısı Müjdat Gezen'e yanıt verdi: Güçlenerek devam edeceğiz

Haber Merkezi - Ünlü oyuncu Can Yaman’ın başrolünde olduğu ve Disney Plus'ta yayınlanması planlanan ‘El Turco’ dizisi hakkında şok karar'!. Disney Plus, diziyi yayınlamaktan vazgeçti. Dizinin yapımcısı Ay Yapım ise, dizi için bu hafta MIPTV'den başlayarak farklı platformlarla görüşecek.

Cannes'da başlayan MIPTV gündemini takip eden C21 Media'nın haberine göre, Ay Yapım'ın CEO'su Kerem Çatay geçtiğimiz günlerde diziye dair "Bu kimsenin bilmediği gerçek bir hikaye. Kuzey İtalya'da bir köy var ve Ağustos ayında hala Türk haftasını kutluyorlar, çünkü bu adam onları kurtardı" dedi.

El Turco Can Yaman

Orhan Yeniaras'ın El Turco (II. Viyana Kuşatmasının Bilinmeyen Yönleri) romanından esinlenen ‘El Turco’ dizisi, 1683'teki İkinci Viyana Kuşatması'nda yaralandıktan sonra yerleştiği Kuzey İtalya'daki Moana köylüleri tarafından bakılan ve daha sonra derebeylerine ve onların ağır vergilerine karşı başarılı bir köylü ayaklanması örgütleyen Osmanlı askeri Balaban Ağa'nın hikayesini konu alıyor.

Editör: Haber Merkezi