Haber Merkezi - Venezuelalı Juan Vincente Mora'nın 114 yaşında hayatını kaybetmesi sonrası dünyanın yaşayan en yaşlı erkeği kabul edilen 111 yaşındaki John Tinniswood, uzun ömrüne ilişkin merak edilenleri paylaştı. 

İBB'den İstanbul'a 11 bini aşkın noktada sınırsız internet desteği İBB'den İstanbul'a 11 bini aşkın noktada sınırsız internet desteği

İngiltere Southport'ta bir bakım evinde yaşayan Tinniswood, "Bana ne verirlerse onu yiyorum, herkes de öyle. Özel bir diyetim yok" açıklamasında bulundu.

Uzun yaşamasının sırrının "saf şans" olduğunu belirten Tinniswood, "Ya uzun yaşarsınız ya da kısa yaşarsınız ve bu konuda fazla bir şey yapamazsınız" dedi.

Fanatik Liverpool FC taraftarı olduğunu açıklayan Tinniswood sigara içmediğini ve nadiren alkol kullandığını belirterek, haberleri takip etmek için radyo dinlediğini ve halen kendi mali durumunu yönetebildiğini ekledi.

Tinniswood, sağlıklı kalmak için ölçülü olmak gerektiğini vurgulayarak, "Çok fazla içerseniz, çok fazla yerseniz ya da çok fazla yürürseniz; herhangi bir şeyi çok fazla yaparsanız, sonunda acı çekersiniz" dedi.

"Dünya doğru yolda ilerliyor"

Tinniswood, 26 Ağustos 1912'de Liverpool'da doğdu, eşi Blodwen ile şehirdeki bir dansta tanıştı ve 1942'de, İkinci Dünya Savaşı sırasında evlendiler. Bir yıl sonra bir kızları oldu. 1972'de emekli olana kadar Shell ve BP'de muhasebe alanında çalışan Tinniswood'un eşi 1986'da hayatını kaybetti.

111. yaşını değerlendiren Tinniswood, "Dünya, bir şekilde, her zaman değişiyor. Bu bir tür devam eden deneyim... Biraz daha iyiye gidiyor ama henüz o kadar da değil. Doğru yolda ilerliyor" diye konuştu.

Tinniswood, dünyanın yaşayan en yaşlı erkeği unvanını elinde bulundurmasına ilişkin, "Benim için hiçbir şey fark etmiyor. Hem de hiç. Bunu olduğu gibi kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Haber Merkezi