Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Kolordu Komutanlığında iftar yemeğine katıldı. Yemeğin ardından açıklama yapan Erdoğan, Irak'ta gerçekleştirilen ikinci güvenlik zirvesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

İstanbul'da Mahzen-34 operasyonu: 9 kişi yakalandı İstanbul'da Mahzen-34 operasyonu: 9 kişi yakalandı

"Öz yurdumuzda hür, başı dik, onurlu, huzurlu yaşamak istiyorsak, oyunları bozmaya, hain emelleri kursaklarda bırakmaya devam etmekten başka çaremiz yok" diyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Çanakkale geçilmez dedirten büyük kahramanları rahmetle yad ettik. Çanakkale sadece bizler için sadece deniz zaferi değil. Bir milletin küllerinden yeniden doğuşunu gösteren direniş ruhudur. Çanakkale aynı zamanda parçalanmak istenen devletin, yok edilmek istenen milletin yeniden ayağa kalktığı büyük bir kıyamdır. Çanakkale Deniz Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni doğuran, büyüten ruh olmuştur. Çanakkale ruhuna ne kadar sahip çıkarsak geleceğimize o kadar güvenle bakacağımıza inanıyorum.

Asker millet olarak nam salmış bir milletin mensupları olarak bizi biz yapan temel değerlerden şehadet ruhunun zayıflamasına asla izin veremeyiz.

İş başa düştüğünde ne üyesi olduğumuz ittifakların ne de uluslararası yapıların hiç bir işe yaramadığını yakın dönemdeki tecrübelerden biliyoruz. Biz bunun için yerli ve milli savunma sanayi diyor ve tam bağımsız ülke için çalışıyoruz.

Kendi göbeğimizi keseceğiz dedik ve kestik. Bunu Gabar'da, Cudi'de, Besler Deresi'nde yaptık. Sınır ötesinde de yapacağız. 'Ne işiniz var orada' diyenlere karşı, kim olduğunu biliyorsunuz, bunu yapacağız. İşte bu anlayışla kahraman ordumuzun vatan müdafaası görevini en güzel şekilde yerine getirebilmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz.

Şöyle bir geriye doğru dönüyorum, 20-30 sene öncesine doğru. Biz toplu iğneyi yapamıyorduk. Amerikası, Batısı normal tabanca vermiyordu. Kesti attı. Biz seninle müttefikiz! Ama şimdi onlara biz yerli tabanca satıyoruz. Onlar sıraya giriyor. İş bu noktaya geldi. Eğer çalışırsan senin de olur. Ama çalışmazsan onların kapısında kul köle olursun.

Şimdi biz orta menzilli tüfeklerimizin daniskasını üretiyoruz. Bundan da sıraya giriyorlar. Şimdi mühimmatta çok çok öndeyiz. 155'liklerden sıraya girenler var. Onlar sıraya giriyor istiyorlar, biz de yetiştiremiyoruz. Bu noktaya geldik. Eli kanlı terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz zorlu mücadelenin başarıya ulaşması için sizlere her türlü desteği veriyoruz vereceğiz.

Terörü kaynağında kurutma stratejimizin müsbet neticelerini sınırlarımızın içinde ve dışında görmeye başladık. Operasyonlarımızın neticesinde artık can çekişen, bitme noktasına gelen kiralık katil sürülerinin yeniden palazlanmasına, milletimizin başına tekrar bela olmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Güney sınırlarımızın ötesinde bir teröristan kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Irak sınırlarının güvenliğini kontrol altına alacağız, Suriye'de yarım kalan işimizi mutlaka tamamlayacağız.

Bölgemizde terörün olmadığı iklimi tesis etmeyi sadece şehitlerimize değil aynı zamanda gelecek nesillere yönelik bir borç olarak görüyoruz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun diyorum. Askerlik mesleğini seçerek bu kutlu mesleği tercih ettiğiniz için sizleri tebrik ediyorum.

Editör: Haber Merkezi