Halen İspanya’nın dünyaca meşhur Barselona takımında top koşturan milli gururumuz Arda Turan için en yakın arkadaşı Galatasaray’ın başarılı kaptanı Selçuk İnan dünya şöhreti milli futbolcumuzla ilgili bir TV kanalında yaptığı söyleşi sırasında ortalığı bir birine katmıştır.

Selçuk İnan bununla da kalmamış yakın arkadaşı içinde çarpıcı açıklamalarda da bulunmuştur. "Arda öyle bir çocuk ki" Evlenmek istiyorum dese bile inanmamak gerekir. Aksini söylerse de durup düşünmek gerekir. Onun ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Arda bu! Arda’ya bu davranışları için kusur bulmak doğru olmaz, benim asıl üzerinde durmak istediğim konu "Arda Turan’ın çok hızlı koştuğu" konusundaki endişelerimdir. Böyle bir karamsarlığa düşmemin sebebini gelin hep birlikte çözmeye çalışalım.

18 yaşında doğup, büyüdüğü Bayrampaşa’dan ayrılıp yeşil sahalarda top koşturmaya başladığı zaman Fatih Terim’in dikkatini çeken genç futbolcu, aldığı 500 bin doları har vurup, harman savurmayıp annesine yine bugün oturdukları Bayrampaşa’da adı verilen Arda Turan caddesinde bir daire almıştır. Ailesine sıkı sıkı bağlı olan genç futbolcu her geçen gün sahalardaki etkili oyunu ile adından söz ettirmeye başlamıştı. Galatasaray’da kaptanlığa kadar yükselen Arda’nın gözü yurtdışında özellikle İspanya’da Barselona takımında oynamaktı. Bu takımda dünyanın en ünlü futbolcuları özellikle Messi ve Neymar gibi futbolun starları oynuyordu. Arda hedefine doğru hızlı adımlarla koşmaktadır. Kendiside ileride "Ben buraya tırnaklarımla kazıya kazıya geldim" diyecektir.

Galatasaray da daha sonra 2.2 Euro aldığı günlerde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, genç Ardaya 7 milyon Euro teklif etmişti. Arda, başkanın telefonlarına çıkmadığı gibi 7 milyon Euro’ya da sırt çevirmişti. Uzun uğraşlardan sonra Arda Turan, hedefine ulaşmış Barselona takımının oyuncusu olmuştu. Genç futbolcunun ilerisi için planları vardı. Kendisi gibi Messi ve Neymar’ın varoşlardan geldiğini söyleyerek hedefinin sadece futbol oynamak olduğunu söylüyordu.

Barselona’da bir yıla yakın dinlendirilen genç oyuncu dünyanın futbol mabedi olarak tanımlanan meşhur Camp Nou stadında sahaya çıktığı zaman değil Türkiye’nin İspanyol seyircisinin de gözü bu futbolcumuzda idi. Arda yeteneği ve oyun disiplini ile herkesin beğenisini kazanırken Getafe maçında röveşata golü onun artık yıldız olduğunu kanıtlıyordu.

Arda için hızlı koşuyor dememizin nedenlerine gelelim. Arda insan olarak hayır sever ailesine, arkadaşlarına, eski kulübü Galatasaray’a, giyime, kuşama meraklı, saygılı bir insandır. Son model arabaları ve de Porsche’nin özel yapımı bir otomobili olmasına rağmen yakın dostlarına otomobil hediye ettiği de bir gerçektir. Hayır işlerine gelince eli son derece açıktır. En tanınmış giyim markalarından oluşan giysilerini Bayrampaşa’daki gençlik arkadaşlarına vermekten büyük zevk almaktadır. Geride bıraktığımız günlerde Arda’nın kamplarda yaşam mücadelesi veren Suriye’li çocuklara verilmek üzere imzalı 100 adet formada göndermiştir.

Sık sık Türkiye’ye gelen ünlü futbolcu bu arada aşk trafiğini de gönül yoluna sürmüştü. Burcu Esmersoy adlı bir sonucu ile olan ilişkileri medyada günlerin konusu olmuşken araya Sinem Kobal adlı bir oyuncu girmişti. Futbolcunun en yakınları bile bu sanatçı ile evleneceğini zannederken bu kez, Aslıhan Doğan adlı bir hanım kızımıza gönlünü kaptıran Arda Turan bir yıldan bu yana zarif, güzel, narin bu hanımla evleneceği söylene dursun, meslektaşı Galatasaray futbol takımının kaptanı CNN Türk’te yayınlanan bir programda arkadaşı Arda’ya ver yansın yapmış kısacası futbolcuyu yerin dibine sokmuştur.

Ardaya inanıp inanmamak bizlere düşmez. Arda artık bir dünya starıdır. Sık sık geldiği ülkemizde servetini mala mülke yatırırken Şişli’de Arşiv adını verdiği bir restoranı Saffet Ulusoy, İsmet Öztanık ve Nevzat Aydın adlı iş adamlarının desteği ile hizmete sokmuştur. Hedefi kuzenlerine ve yakın arkadaşlarına iş imkânı sağlamaktır. Cemal Sarıhan ile "Lidyana" adlı bir alış veriş sitesi kurma planında bulunan Arda, dinine bağlı "Kur-an’ı anlayarak okumaya çalışıyorum" diyecek kadar gerçekçi bir yapıya da sahiptir.

Arda’nın dünya çapında tanınmasından yararlanmak isteyen OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca ünlü oyuncuya yaptığı reklam teklifini olumlu karşılamış ve Barselona ve İstanbul’da yönetmen Bahadır Karataş tarafından çekimi yapılan klip Türkiye’ televizyonlarında gösterime girmiştir. BEKO’nun reklamları İspanyol futbolcularının kollarını süslerken Arda Turan, bir arada Türkiye’nin Lider, Avrupa’nın 7. Büyük lastik üreticisi Brisa’nın markası LASSA’nın Barselona kulübü ile iş bağlantısını kurmuştur.

Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay "Arda’nın yarattığı büyük fırsat sayesinde bugün İspanya’da 40 nokta’da satış ofislerimiz bulunmaktadır." Demektedir.

Arda gerek giysi, gerekse çeşitli ürün reklamları için Türk TV’lerinde sık sık yer almasının ötesinde her konuda her çeşit açıklamalar, demeçler vermekten de kaçınmamaktadır. Arda Turan hattı zatında yerinde duramayan dinamik, hareketli bir futbolcu, bir bakıyorsunuz Türkiye’de, bir bakıyorsunuz Barselona’da.

Özel uçakla seyahat eden ünlü futbolcu geçenlerde Antalya spor’un başkanı Gültekin Gencer’in oğlu Gürkan’ın, hayatını Mine Koç ile birleştirdiği nikâh töreninde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile genç çiftin nikâh şahitliğini de yapmıştır.

Bu arada genç oyuncu büyük sözlerde söyleyerek dikkatleri üzerine çekmektedir. Örneğin "Pek çok futbolcu kardeşim, İngilizce konuşamamaktadır. Yine pek çoğu giyim, kuşamdan bir haberdir. Ayrıca adab-ı muaşeret nedir bilmemektedirler. 33 yaşına kadar burada futbol oynamaya çalışacağım. İleride Galatasaray’a veya Futbol Federasyonu Başkanlığına talip olurum. Aziz Yıldırım’la da, Fikret Orman’la da oturup konuşurum. Gerekirse tavla’da oynarım. Tavla’da Fatih Terim hariç hiç kimse sırtımı yere getiremez, 3 kupa kazandırmış olan Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun görevine son verilmesini hiç hoş karşılamadım." Şeklinde açıklamaları Arda Turan’ın "Biraz hızlı koştuğunu" göstermektedir.

Ünü dünyanın dört bir tarafına yayılmış olan milli gururumuzun şimdilik hedefinde Barselona ve Londra’da ev almak vardır. Tabi ilk fırsatta Aslıhan Doğan ile hayatını birleştirmektir. ATV’ de yayınlanan "Eşkıya dünya’ya hükümdar olmaz" adlı dizide rol alan kardeşi Okan’ın yanı sıra İstanbul’daki işlerini takip eden uzatmalı sevgilisi Aslıhan Doğan ile huzuru bulduğunu söyleyen ünlü sporcumuza daha nice büyük başarılara imza atmasını dilerim.

Bu arada biraz da yavaş koşmasını da isterim.