• USD 32,45
  • EUR 34,83
  • ALTIN 2.439,70
  • BİST100 9.916
  • BTC 63.449
Şükrü Karaman

Tüm Makaleleri

Şükrü Karaman

CHP’den büyük emekli mitingi

Özgür Özel’in genel başkan seçilmesi ile emekten, emekçiden, garibandan, emekliden, dar ve sabit gelirli kitleden yana tavrını daha öne çıkaran CHP, önümüzdeki günlerde “büyük emekli mitingi” yapacak.

Türkiye’nin acı gerçeği

23 Nisan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bayram. Bugün aynı zamanda emperyalist güçlere karşı başarı kazanan ulusun meclisi TBMM’nin 104. kuruluş yıl dönümü.

Emekli ve emekçiye soğuk duş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın “emekliye ve asgari ücretliye temmuzda ek zam yok” açıklaması milyonlarca garibanda soğuk duş etkisi yarattı.

Emekli ıstakoz yiyebilir mi?

Elbette yiyebilir. Neden yemesin? Yeter ki açlık sınırının altında değil, insanca yaşanabilir aylığa sahip olsun, yüksek enflasyon karşısında geliri erimesin, hayat pahalılığı altında ezilmesin.

Onlar tatilde, bizimkiler mesaide

Hayat pahalılığının en çok etkilediği kitle hiç kuşkusuz emekliler. Yüksek enflasyon karşısında eline geçen 10 bin lira aylığı kuşa dönen milyonlarca dar ve sabit gelirli, soluklanmak için ikinci işte...

Denizlerde yine hüsran

Denizlerde av sezonu 15 Nisan'da bitiyor. 1 Eylül'de büyük umutlarla açılan 2023-2024 av sezonunda yine hüsran yaşandı.

Taksim emekçiye açılacak mı?

Emekçiler, Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararı uyarınca 1 Mayıs’ı bu yıl Taksim Meydanı’nda kutlamaya kararlı.

Emekliye temmuzda ne kadar zam yapılacak?

Yerel seçim öncesi seyyanen zam talebi karşılanmayan, hayal kırıklığı yaşayan 16 milyonu aşkın emekli, dul ve yetim temmuz ayında aylıklara yapılacak zamma odaklandı.

Acı reçeteye hazır mısınız?

Yerel seçimde ağır yenilgi alan AK Parti iktidarı, bütçeye ek kaynak oluşturmak için halka kemer sıktıracak yeni düzenlemelere hazırlanıyor.

Emeklinin öfkesi sandığa yansıdı

Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı büyük yenilgiye uğrarken, ana muhalefet partisi CHP tek başına olağanüstü başarı gösterdi.