Osmaniye'de midibüsün sulama kanalına devrilmesiyle hayatını kaybeden 14 kişiden 12'si toprağa verildi

HATAY (AA) - İskenderun'dan Osmaniye'ye geziye giden ilkokul öğrencileriyle öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 14 kişiden 12'sinin cenazesi defnedildi.

Kazada yaşamını yitiren velilerden Hayriye Nur Seviner ile Beş Temmuz İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi kızı Nehir Uludağ'ın cenazeleri İskenderun Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kaptan Paşa Camisi'ne getirildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katılımıyla burada yapılan törende, Seviner'in annesi Kamile ile babası Yusuf Seviner, kızlarının ve torunlarının tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü.

Dede Seviner, torunun tabutu başında, "Beni yalnız bıraktın dedesi, beni yalnız bıraktın" diyerek ağladı.

Seviner, daha sonra kızının tabutu başında helallik isteyip, dua etti.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından anne ve kızı Çankaya Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine Bakan Akdağ'ın yanı sıra Hatay Valisi Ercan Topaca, Osmaniye Valisi Kerem Al, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dinçer Ateş, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, aile yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan, kazada yaşamını yitiren öğrencilerden Beritan Keyik ve annesi Sultan Keyik, yakınları Baver Keyik, öğrenci Umut Ayas, annesi Sevgi Ayas, kazada annesi ve kardeşi yaralanan anaokulu öğrencisi Bahadır Karakurt'un cenazeleri Çankaya Mezarlığı'nda, öğrenci Yağmur Keskin ile annesi Müzeyyen Keskin Karaağaç Konarlı Mezarlığı'nda, bir öğrencinin kardeşi Merve Gül Pembe Şekere Mezarlığı'nda, veli Meral Sarı da Güzelçay Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Öğretmen Ahmet Cebeci'nin cenazesinin bugün İskenderun ilçesinde toprağa verileceği, şoför Feruşah Esen'in cenazesinin ise Diyarbakır'a gönderileceği öğrenildi.

İSKENDERUN BEŞ TEMMUZ İLKOKULUNDA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER, HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜ

 İskenderun'dan Osmaniye'ye geziye giden ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına devrilmesi sonucu 14 kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrası Beş Temmuz İlkokulunda yas var.

Okul bahçesinde toplanan öğretmen ve öğrenciler, kazada hayatını kaybedenler için gözyaşı döktü. Öğrencilerden Aşina Bedir, kazada kaybettiği öğretmeni Ahmet Cebeci için yazdığı mektubu basın mensuplarıyla paylaştı.

Mektubunda yer alan "Sen çok iyi bir öğretmendin, hem de çok iyi" ifadeleriyle öğretmenini ne kadar çok sevdiğini anlatan minik öğrenci, mektubu, yaşamını yitiren öğrencilerin okuduğu 3/A sınıfının panosuna asılması için başka bir öğretmenine verdi.

Öğretmen İsmail Akay ise meslektaşı için yazılan mektubu gözyaşları içinde panoya astı.

Her yıl sonunda izinli olarak düzenlenen gezilerin yanı sıra velilerin de çeşitli etkinlikler planladıklarını belirten Akay, "Bu gezi de velilerimizin düzenlediklerinden bir tanesiydi. Maalesef böylesine üzücü bir sonuçla karşılaştık. Allah hepsine rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun." diye konuştu.

Öte yandan yaşamını yitiren öğretmen Ahmet Cebeci'nin de sınıfta öğrencileriyle ilgilenirken ve başarılı olanlara kurdele takarken çekilen görüntüleri de ortaya çıktı.

binalı-yıldırım-kimdir

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Binali Yıldırım, Osmaniye ve Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Başbakan Yıldırım, Osmaniye'de midibüsün sulama kanalına devrilmesi sonucu 6'sı öğrenci 14 kişinin, Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda meydana gelen trafik kazasında 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili taziye mesajı yayımladı.

Her iki olayda da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar dileyen Yıldırım, böyle hadiselerin bir daha tekerrür etmemesinin en büyük temennileri olduğunu belirtti.

Her iki olayla ilgili de soruşturmaların başlatıldığını, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın arama kurtarma faaliyetlerini yerinde incelemek üzere derhal Osmaniye'ye gittiğini anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"2003 yılından bu yana gerek kara ulaştırması alanındaki düzenlemeler gerekse karayollarımızın altyapı çalışmalarının iyileştirilmesi yönünde attığımız adımlar trafik kazalarının ciddi manada azalmasına katkı sağlamıştır. Ancak bilimsel veriler, altyapının ne kadar güzel olursa olsun insan faktörünün kazalarda her zaman ön planda olduğunu göstermektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın trafik konusunda daha fazla bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bir kez daha her iki olayda da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

fft99_mf5332672

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, KAZADA HAYATINI KAYBEDEN 14 KİŞİYE ALLAH'TAN RAHMET, YAKINLARINA SABIR DİLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osmaniye'de midibüsün sulama kanalına devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 14 kişiye Allah'tan rahmet diledi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, Osmaniye'de sulama kanalına devrilen midibüsteki 6'sı öğrenci 14 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili paylaşımda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Osmaniye'de, otobüsün sulama kanalına düşmesi sonucu kaybettiğimiz 14 canımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum" ifadesini kullandı.

bahceli_1136

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ, KAZADA HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAH'TAN RAHMET, YAKINLARINA SABIR DİLEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye'de midibüsün sulama kanalına devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 14 kişiye Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, "Ramazan-ı Şerif'in ilk gününe, yürekleri kavuran bir felaketin damgasını vurduğunu" belirterek, dün akşam saatlerinde, İskenderun'dan Osmaniye'ye geziye giden ilkokul öğrencileriyle, öğretmen ve velileri taşıyan bir midibüsün, dönüş yolunda kaza geçirmesi ve ardından sulama kanalına devrilmesi sonucunda "bir facianın yaşandığını" ifade etti. Bahçeli mesajında şunları kaydetti:

"Acımız çok büyüktür. Bu aşamada katliamdan farksız söz konusu kazanın bütün yönleriyle araştırılması, sorumluların ortaya çıkarılması şarttır. Konuyla ilgili yapılacak adli-idari inceleme ve tahkikat sürecinde her ihtimalin, her ayrıntının hesaba katılması zorunludur. Böylesi kaza ve belaların bir daha tekrarlanmaması amacıyla gerekli her tedbir ve kararın alınması da hükümetin temel görevleri arasındadır. Bu elim ve feci kazada hayatlarını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerimizin şifa bularak sağlıklarına kavuşmalarını içtenlikle bekliyor ve temenni ediyorum."

Editör: TE Bilisim