Etimesgut Belediyesi, belediye hizmet binası yanına kurduğu iftar çadırında her gün 2 bini aşkın Etimesgutlu’ya iftar yaptırıyor.

İftardan yaklaşık 2 saat önce ise orucunu evinde ailesiyle birlikte yapmak isteyenlere iftarlıkları veriliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar her gün 3 çeşitten oluşan iftarlıklarını çadıra gelerek alıyorlar. Ezan saatine yarım saat kala çadırda iftar yapmak isteyenlerin yemekleri dağıtılıyor. Her akşam 7’den 70’e binlerce Etimesgutlu hep birlikte iftarını yapıyor. Engelli ve yaşlıların iftarlıkları görevlilerce alınarak masalarına servis ediliyor.

Aşevi hizmeti sürüyor

Etimesgut Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Etimesgut Belediyesi Aşevi de ramazan boyunca yemek dağıtımını sürdürüyor. Sefer taslarıyla gelen ihtiyaç sahipleri, belediyenin verdiği aşevi kartını göstererek yemeklerini alıyorlar. Belediye, engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların evlerine yemek servisi yapıyor. Ramazan ayı boyunca 50 bini aşkın ihtiyaç sahibi aşevinden yararlanmış olacak. Aşevi, 365 gün ihtiyaç sahibi vatandaşlarla birlikte engelli, yaşlı ve kimsesizlere sıcak yemek hizmeti veriyor.

Editör: TE Bilisim