Dünyanın dijital dönüşümünde 5G ve 6G teknolojileri… Dünyanın dijital dönüşümünde 5G ve 6G teknolojileri…

Haber Merkezi - Meta’nın sahibi olduğu sosyal medya uygulaması Instagram'da kullanıcıların takip etmediği ancak akışlarında karşılarına çıkan hesaplardan siyasi içerikli olanları önermeyi durdurdu. Instagram, “Ayarlar” sekmesinde kullanıcı hesaplarında "siyasi içerik" kontrolünü otomatik olarak "sınırla" olarak seçti. Sınırlamalar, Instagram hesaplarına bağlı Threads hesapları olan kullanıcıları da etkiliyor.

Ancak bu değişiklik, birçok ülkede önemli seçimlerin yapıldığı bir yılda Instagram'ın siyasi söylemi gereksiz yere sınırladığını düşünen bazı kullanıcılar arasında tepkiye yol açtı.

VOA Türkçe'nin derlemesine göre, haber almayı zorlaştıran bu sınırlamaları şu üç adımda aşmak mümkün:

1) Instagram’da profil sayfanıza gidin ve sağ üstteki “üç çizgi” simgesine dokunun.

2) Yukarı kaydırarak “içerik tercihleri”ne, açılan sayfada da “siyasi içerik”e dokunun.

3) “Takip etmediğin kişilerden gelen siyasi içerikleri sınırlaMA”ya dokunun.

Filtreyi kapatma seçeneği kullanıcı ayarlarında her zaman mevcut olsa da, birçok kişi Meta'nın bu değişikliği yaptığının farkında değildi.

Hangi siyasi içerikler kısıtlanacak?

Bir Meta sözcüsü 'siyasi içeriklerin' ne olduğuna dair CNN'e şunları söyledi: "Araştırmalardan yola çıkarak, siyasi içerik tanımımız, hükümet veya seçimlerle ilgili konular hakkında olması muhtemel içerik. Örneğin, yasalar, seçimler veya sosyal konularla ilgili gönderiler. Bu küresel konular karmaşık ve dinamikt, bu da yaklaşımımızı geliştirmek için platformlarımızı kullanan kişiler ve topluluklarla ve bağımsız uzmanlarla etkileşim kurmaya devam ettikçe bu tanımın gelişeceği anlamına geliyor" demişti.

Uygulama içi ayarlarda ise "siyasi içerik" "hükümetlerden, seçimlerden veya bir grup insanı veya genel olarak toplumu etkileyen sosyal konulardan bahsetme olasılığı" olarak tanımlanıyor.

Editör: Haber Merkezi